Leuk in huis
Image default
Keuken

Een review van de Senseo koffiemachine

De twee belangrijkste woorden bij het bespreken van de koffie zijn kwaliteit en gemak. Het liefst willen we beide, maar dat kan helaas niet altijd. Sommigen van ons geven veel voor kwaliteit, terwijl anderen meer neigen naar het gemak. Bij ee Senseo-koffiemachine draait alles om gemak.

 

De Senseo

Als u geniet van de smaak van rijkere gebrouwen koffies, zoals die met Franse persen of espressomachines, kunt u stoppen met het lezen van dit artikel. Als je alleen vers gebrande koffie drinkt, kunt u ook stoppen met lezen. De Senseo-koffiemachine zal het brouwen van een zwakke, bittere kopje koffie gemakkelijker en sneller doen dan elke andere koffieautomaat op de markt. Als u een zwakkere kopje koffie verkiest, maar zelf koffie te brouwen te uitdagend vinden, kan de Senseo wellicht een uitkomst bieden.

 

Wat is een pad?

De Senseo is een op pad gebaseerde koffiesysteem. Een pad is koffie wat al in een filter geplaatst is, het is dus vergelijkbaar met een theezakje. Het voordeel van de pad is dat de hoeveelheid perfect gemeten is en er ook totaal geen inspanning nodig is om het op te ruimen. Het nadeel van de pad is de koffie slechts zo fris als toen het in de pad geplaatst werd. Met andere woorden, schendt het een van de regels van kwaliteitskoffie.

De stapjes

Er is een waterreservoir aan de achterkant van de machine. Vul het met water. Het reservoir heeft minimale en maximale lijnen die gemakkelijk zijn te lezen. Zoals met elke brouw-methode, gebruik water die u ook gewoon kunt drinken. Dit klinkt logisch, maar sommige landen hebben het niet zoals ons getroffen in Nederland dat wij drinkwater uit de kraan krijgen.Er zijn 2 padhouders die die bij de Senseo komen. Een enkele en een dubbele. In de enkele past een pad en in de dubbele passen twee. een pad is genoeg voor een kopje koffie. Plaats de pad in de houden en vervolgens in het apparaat.Sluit het deksel en hendel om de Senseo te vergrendelen. Druk op de middelste knop. Het lichtje begint te knipperen. Zodra het stopt met knipperen, kan je de koffie zetten. Druk op een van de twee knopjes. Als u de enkele pad hebt, gebruik de enkele knop aan de linkerkant. Als u 2 pads gebruikt, druk op de dubbele knop aan de rechterkant.

Experimenteren

Kortom, omdat het een pad systeem is, is er geen echte cleanup nodig. Dat is het mooie van het systeem. De Senseo is niet alleen een koffieautomaat, maar is ook een lijn van koffiesoorten. De Senseo pads komen in 4 verschillende soorten: milde Roast, Medium Roast, Dark Roast en Decaf. Ik ga er niet omheen draaien, Je koffie zal geen prijs winnen, maar niet iedereen heeft de tijd om koffie met de hand te maken.

Echter, nam mijn innerlijke handyman hier geen genoegen mee, dus was het tijd voor een tripje naar Starbucks, om daar wat pads in te slaan, die enkele dagen voor mijn aankoop gebrand was. Helaas had mijn innerlijke niet-zo-handyman niet door dat de pads van de Starbucks te klein zijn voor de Senseo. Maar ik gaf mij nog niet gewonnen. Na een kleine operatie had ik de Roast van Starbucks geplaatst in een Senseo pad. Het resultaat: een verbetering, maar niet denderend.

Hoop voor de Senseo?

Mijn hoop was dat deze machine met gepaste gemak en kwaliteit het zwarte, goddelijke goedje konden bezorgen. Helaas krijg je een vrij zwak drankje waar de rijkdom ontbreekt die men van een goede kop koffie verwachten moet. Wel is het nog steeds gemakkelijk, ook als je apparaat een defect krijgt kun je voor een appel en een ei Senseo onderdelen kopen. Ongeacht mijn mening, zal de automaat nog steeds verkocht worden met groene cijfers. Wellicht dat als merendeel van de koffiedrinkende populatie zich kan identificeren met mijn mening, er andere fabricaten komen die pads ontwikkelen van goede kwaliteit. Hoe je voor nu toch nog je zwakke bakkie pleur kan oppimpen? Plaats twee pads in een dubbele padhouder en zet een enkele kop koffie.

 

Bron van dit artikel :