Leuk in huis
Image default
Meubels

4 Tips voor het kiezen van een stoel voor de eettafel

 

Een van de beste (en moeilijkste) onderdelen is het kiezen van de stoelen voor de eettafel in uw woonkamer. Naast de verschillende modelvarianten die op de markt verkrijgbaar zijn, is een andere factor die aanleiding geeft tot twijfel, de combinatie van de tafel en stoelen.

Het is ook belangrijk om erop te wijzen dat in tijden waarin geïntegreerde ruimtes bijna een regel zijn, de eettafelstoelen niet alleen moeten passen bij de tafel, maar ook bij de decoratie als geheel. Om u te helpen bij uw keuze, hebben we een aantal tips geselecteerd die als leidraad voor u zullen dienen.

1. Comfort is fundamenteel

Wie zal de meubels dagelijks gebruiken? Het is belangrijk om het profiel van de bewoners te begrijpen om een stoel te kiezen die niet alleen past bij het project, maar ook comfortabel is. In termen van hoogte, eetkamertafels zijn meestal 75 cm lang. Hierdoor is het interessant dat de stoelen een hoogte van 50 cm hebben.

De beste manier om het comfort te testen is door een bezoek aan de woonwinkel te brengen.

2. Het stoelmodel dat praktisch en functioneel moet zijn

Een andere situatie waarin het profiel van de bewoners een rol speelt. Als het huis kinderen heeft, is het belangrijk om te kiezen voor modellen zonder prominente randen, met meer bestendige stoffen en een comfortabelere bekleding. Als het huis huisdieren heeft, zijn houten stoelen of stoffering met stoffen zoals leer een goede orde.

3.  Investeer in verschillende stoelen voor dezelfde tafel 

Dit is een geweldige manier om het decor aantrekkelijker en minder eentonig te maken. Zorg er alleen voor dat de gekozen modellen in harmonie zijn met elkaar. Een goede tip is dat ze een gemeenschappelijk materiaal hebben.

4. Draaistoelen zijn ook een goede optie voor de eetkamer

Als je denkt dat het roterende model alleen voor bedrijfsruimtes is, heb je het mis. Het praktische aspect is ook zeer welkom in de eetkamer.

Wees gewoon voorzichtig bij het kiezen van het model: het ontwerp moet in overeenstemming zijn met de stijl van de decoratie, en stoffen die het gevoel van welzijn verwelkomen en genereren zijn goede keuzes.

Bij Van de Pol Meubelen in Utrecht kunt u vrijblijvend de stoelen testen om zo de juiste keuze te maken. Bezoek de website www.vandepolmeubelen.nl voor de actuele openingstijden.