Leuk in huis
Image default
Relatie

Omgaan met agressie; zo doe je dat

Omgaan met agressie is niet voor iedereen even makkelijk. Als je kind bijvoorbeeld agressief is kan je er misschien nog tegen optreden, maar het ligt geheel aan de vorm van agressie die de persoon vertoont. Als je gevoelig of onzeker is, heb je waarschijnlijk meer moeite om met de agressie om te gaan. Niet alleen in persoonlijke kring kan je te maken hebben met agressie. Omgaan met agressie van een klant een patiënt in jouw kliniek of ziekenhuis of gewoon iemand die je tegen komt op straat. 

Soorten agressie

Tijdens een training voor omgaan met agressie leer je als leerling welke soorten agressie er bestaan en hoe je per soort het beste om kunt gaan met het gedrag dat op agressieve manier wordt vertoond. Door deze trainingen kan je conflicten voorkomen en zorg je ervoor dat je eigen stressniveau laag blijft. Omgaan met agressie kan namelijk veel stressklachten bij mensen veroorzaken en door middel van de trainingen kan dit voorkomen worden. Omdat je na de trainingen weet hoe je met agressie moet omgaan, hoef je je geen zorgen meer te maken om in een dergelijke situatie waar agressie opspeelt terecht te komen. 

Onder controle houden

Als je de training hebt gevolgd, waar je wordt getraind en geadviseerd over hoe je met agressie moet omgaan, kun je jezelf hanteren en heb je de stress die je voelt opkomen onder controle. Ook leer je over de vormen van agressie die er bestaan en die kan je in een situatie dan ook herkennen en vervolgens inspelen op de vorm van agressie die je opmerkt. Omgaan met agressie betekent ook inlevingsvermogen in een ander, waardoor je uiteindelijk de situatie onder controle kan houden.  In een rollenspel wordt er geoefend hoe je moet omgaan met agressie.