Leuk in huis
Image default
Slaapkamer

Slapen

Slapen

Hoewel de afgelopen 50 jaar de kennis over slaap enorm is toegenomen is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom we zo ongeveer 1/3 van ons leven slapend doorbrengen. Slaap wordt omschreven als een dagelijks terugkerende toestand waarin lichaam en geest tot rust komen. Tijdens de slaap treden allerlei veranderingen op in het lichaam. Veel van onze spieren ontspannen zich en de hersengolven vertragen. Net als de hartslag en de ademhaling. De hersenen blokkeren alle prikkels van buiten waardoor ons bewustzijn verlaagd en we afgesloten raken van de buitenwereld. Deze verregaande maatregelen die de natuur heeft genomen om slapen mogelijk te maken ondersteunen de gedachte dat slaap, net als eten, een eerste levensbehoefte is. Het idee dat slaap dient voor herstel van lichaam en geest lijkt logisch maar is niet helemaal waar. Zowel onze hersenen als ons lichaam blijven actief tijdens de slaap. De hartspier bijvoorbeeld stopt niet om te rusten. Slaap, en met name de droomslaap, kost ook energie. Een goede manier om de betekenis van slaap te begrijpen is door te kijken wat er gebeurt als we niet of te weinig slapen. Slaapgebrek blijkt het functioneren van onze hersenen sterk te beïnvloeden. Het tast ons geheugen, ons concentratievermogen en ons spraakvermogen aan. Daarnaast beïnvloedt het onze emoties en fysieke gezondheid. Het is dus belangrijk om goed te slapen. Daarvoor is dus eigenlijk maar één ingrediënt nodig. Een goed bed. In Assen zit een beddenzaak die u hierin kan voorzien.

De beddenzaak in Assen heeft voor iedereen wel iets. Alle soorten matrassen zijn aanwezig dus er kan ook goed geproefd worden. Of een matras echt geschikt is voor u is natuurlijk moeilijk te bepalen. Daarom leent de beddenzaak in Assen ook matrassen voor een aantal dagen uit. U kunt immers niet van te voren voorspellen of u er goed op zult slapen. Ook maakt de beddenzaak matrassen op maat. De maten worden opgemeten door professioneel personeel die gecertificeerd zijn binnen hun vak. Daarna worden de maten doorgegeven aan derden die proberen het matras produceren.

Zoals gezegd heeft slaap een hele grote invloed op uw leven. Daarom is het zaak dat dit goed gebeurd. U kunt er voor kiezen om zomaar even een goedkoop matras ergens te kopen. Dit is natuurlijk helemaal aan u. U moet zich wel beseffen dat dit later voor eventuele klachten kan zorgen. Daarnaast gaat een goed matras ook nog een aantal jaren langer mee. Zorg er dus voor dat u een matras vindt waar u zich prettig bij voelt.

Bron van dit artikel : http://www.homanslapen.nl