Leuk in huis
Image default
Slim wonen en beveiliging

Valse alarmen: waarom protocollen belangrijk zijn

Valse alarmen: waarom protocollen belangrijk zijn

Zakelijke beveiligingssystemen beschermen werknemers, bedrijfsmiddelen en klanten. Maar valse alarmen kunnen ongewenste vergoedingen en boetes tot gevolg hebben.

Volgens een rapport van het Center for Problem-Oriented Policing, reageert de politie op ongeveer 36 miljoen alarmmeldingen per jaar, wat bijna 2 miljard kost. In het rapport staat echter ook dat 94 tot 98 procent van de alarmen onwaar zijn.

Om valse alarmen en de kosten die aan reacties zijn verbonden te verminderen, implementeren alarmbedrijven valse alarmprotocollen. Dit zijn een aantal procedures die door bewakingscentra worden uitgevoerd om de geldigheid van een bedreiging te waarborgen. Hieronder lichten we de alarmprotocollen van slotenmaker Den Haag toe en hoe uw bedrijf hiervan kan profiteren.

Inbraakalarmen
Als een inbraakalarm wordt geactiveerd of een noodsignaal wordt verzonden vanuit uw bedrijf, plaatst het Monitoring Center het primaire telefoonnummer dat door de klant is opgegeven. Als de persoon die de oproep van het meldpunt beantwoordt, de juiste toegangscode heeft opgegeven, worden er geen verdere stappen ondernomen. Als de juiste toegangscode echter niet kan worden verstrekt, wordt het uitgebreide verificatiecontact gebeld. Als dat contact niet kan verifiëren dat het alarm niet klopt, waarschuwt het Monitoring Center de politie en een contactpersoon voor noodgevallen.

Paniek alarmen
Sommige bedrijven hebben paniekknoppen geïnstalleerd voor werknemers om te drukken als ze een gevaarlijke situatie ervaren, zoals een overval.

Wanneer een paniekalarm wordt gesignaleerd, neemt het waarnemingscentrum contact op met de politie. Na 30 minuten belt een medewerker van het meldpunt het telefoonnummer dat door de klant is opgegeven, of wordt een contactpersoon voor noodgevallen op de hoogte gebracht.

Brandalarmen en koolmonoxide detectoren
In overeenstemming met de vereisten van de National Fire Protection Association (NFPA), wordt de brandweer op de hoogte gebracht na ontvangst van het brandalarmsignaal of als koolmonoxidemelders binnen uw bedrijf afgaan.

Het Monitoring Center belt het telefoonnummer voor uw bedrijf en vraagt ​​om de juiste toegangscode. Als de persoon die antwoordt de juiste toegangscode verstrekt, wordt de brandweer op de hoogte gebracht en kunnen ze al dan niet ervoor kiezen om de reactie te annuleren. Maar als niemand de oproep van het Monitoring Center beantwoordt, is er een bezetsignaal, geen toegangscode of een onjuist wachtwoord, wordt er een contactpersoon voor noodgevallen gebeld.

Voor koolmonoxidealarmen wordt de klant opgedragen om het pand te verlaten, zelfs als ze de huidige code hebben, en de brandweer wordt op de hoogte gebracht om het pand te controleren.

Hoe valse alarmen te vermijden
We begrijpen dat valse alarmen gebeuren, maar er zijn manieren om het risico te verminderen. Hieronder staan ​​enkele tips om te voorkomen dat de politie onnodig naar een bedrijf wordt gestuurd:

Geef iedereen die het alarmsysteem gaat gebruiken een code om het alarmpaneel in en uit te schakelen.
Vertel iedereen die het alarmsysteem gebruikt de verbale toegangscode om aan onze vertegenwoordigers van het centraal station te geven als ze bellen.
Onderwijs iedereen die het systeem correct gaat gebruiken om het correct te gebruiken.
Als per ongeluk een alarm wordt getriggerd, probeert het centrale station het nummer in het bestand te bellen. Zorg ervoor dat uw toegangscode gemakkelijk toegankelijk is om de vertegenwoordiger van het centrale station te informeren dat het alarm vals was.
Onderwijs iedereen die het alarmsysteem gaat gebruiken over elektronische verificatie en hoe het werkt.
Als u een inloop- / uitloopvertraging gebruikt om u extra tijd te geven terwijl u uw alarm activeert / deactiveert, zorg er dan voor dat de vertraging lang genoeg is voor iedereen die het systeem gaat gebruiken.
Test en onderhoud uw alarmsysteem op regelmatige basis.

Bron van dit artikel : https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag