Leuk in huis
Image default
Werken studeren en hobby

Juiste baan

Elke dag ben je constant bezig met keuzes maken. Sommige keuzes zijn natuurlijk makkelijker dan anderen. In de ochtend kies je welke kleding je aan gaat doen, wat je gaat ontbijten, ga je met de fiets of naar het openbaar vervoer naar werk en vervolgens wat je gaat avondeten. Deze keuzes zijn allemaal niet zo ingewikkeld, maar bepalen of je je relatie wel of niet moet verbreken is bijvoorbeeld een lastigere keuze. Ook kiezen van een goede en leuke baan is een hele lastige keuze. Soms spreken je gevoel en verstand elkaar tegen. Je gevoel zegt dat het beter is om het ene te doen, maar je verstand zegt juist het andere. Waar moet je dan voor kiezen? In dit artikel worden een aantal tips gegeven.

Een groot deel van de mensen is niet tevreden met het werk wat ze nu hebben. Ze hebben niet het idee dat al hun talenten benut worden. Ze klagen vaak over hun werk en hebben geen zin in een nieuwe werkdag. Dit kan leiden tot HSP of een depressie. In dat geval is het verstandig om hulp bij hsp te vragen en toch van baan te veranderen. Maar mensen durven vaak niet van baan te veranderen, omdat dit ver buiten de comfort zone is. Het is makkelijker om te klagen dan voor jezelf op te komen. De mensen zijn bang dat een nieuwe baan toch ook niet aan hun verwachtingen voldoet.

Om te voorkomen dat je het niet naar je zin hebt bij je baan, worden hier een aantal tips gegeven over een juiste beslissing maken omtrent werk.

1.       Informeer bij mensen die in de branche werken wat zij van het werk vinden en waarom het bij hun past. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken of het werk ook iets voor jou is.

2.       Stel je prioriteiten vast dus zorg dat je goed weet wat je wel en niet wilt.

3.       Vertrouw op je gevoel.

Bron van dit artikel : http://www.onesessioncoaching.nl