Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Alle tips voor badkameraccessoires op een rijtje

Je hebt geen enorme hoeveelheden ruimte en een hoop luxe meubels nodig om van je badkamer een ruimte te maken om trots op te zijn? Je kunt een neutrale badkamer tot leven brengen met slechts een paar toevoegingen. Je kunt dit eenvoudig voor elkaar krijgen door badkameraccessoires slim uit te kiezen en toe te passen in je badkamer.

Minimalisme is een concept dat velen van ons kennen, maar het lukt niet altijd om dit goed tot uiting te brengen.  In de badkamer, waar de ruimte meestal beperkt is, komt minimalisme het beste tot uiting. Denk er maar eens over na: een overvolle badkamer zal weinig ontspanning bieden.  Naast het functionele aspect is een badkamer ook een belangrijke plek om jezelf te ontspannen en daarom is het de perfecte plek om een minimalistische stijl toe te passen, zonder er een kille ruimte van te maken. Door je badkamer te decoreren met een paar belangrijke badkameraccessoires, maak je die ruimte mooier, zonder deze te vol te maken en in te leveren aan ruimte. 

Badkameraccessoires en geld besparen

Door je badkamer op te fleuren met badkameraccessoires in plaats van meteen een complete make over te doen, bespaar je geld. Je kunt natuurlijk kiezen voor nieuwe, moderne verlichting of een nieuwe designdouche, maar dat is niet per se nodig. Wanneer je kosteffectief je badkamer die luxe uitstraling wilt geven, dan kun je het beste investeren in een paar mooie badkameraccessoires.

Ten slotte zijn badkameraccessoires de perfecte manier om een persoonlijk tintje te geven aan een ruimte die qua styling niet altijd op de eerste plaats komt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Besteed wat tijd aan het kiezen van de perfecte badkameraccessoires en je wordt beloond met een luxe, ruime en vooral ontspannende badkamer.

Kleuren toe te voegen

Door een vleugje kleur aan uw badkamer toe te voegen, geef je de kamer iets extra’s, zonder dat je meteen een heel groot statement maakt. In kleinere ruimtes, zoals de badkamer, is een neutraal kleurenschema de meest populaire keuze, omdat het de illusie van meer ruimte geeft. Daarbij zorg je er dan voor dat juist de kleurrijke badkameraccessoires, zoals goud of brons, hun magie uitoefenen en de ruimte net even extra cachet geven. Badkameraccessoires in deze kleuren worden steeds populairder en geven een heerlijk luxe gevoel aan je badkamer. 

Badkamerverlichting

Werken met verschillende badkamerverlichting is een goede manier om de ruimte op te vrolijken en tegelijkertijd het meeste uit je badkamer te halen. De sfeer die je zoekt, kun je vaak al voor elkaar krijgen door de juiste verlichting toe te passen. In plaats van een compleet nieuw badkamermeubel aan te schaffen en te installeren, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een nieuwe moderne spiegel met verlichting. Bij de meeste moderne spiegels met verlichting kan het licht in 3 standen worden ingesteld. Zo kun je met een simpele druk op de knop snel de sfeer aanpassen in e badkamer. Een andere optie is een spiegelkast met verlichting. Zo creëer je sfeer met de verlichting en ook extra opbergruimte. Twee vliegen in één klap dus. 

Kleine accessoires maken het plaatje compleet

Door de kleine accessoires ook goed uit te kiezen bij de rest van de badkamer, kun je een grote impact maken. Bepaalde, slim gekozen items kunnen een vleugje stijl aan je badkamer toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld trendy toiletrolhouders, stijlvolle handdoekrekken, een douchekorf om je spons, shampoo of lotion in te bewaren, een strakke smalle opbergplank voor onder de spiegel of zelfs een zeepbakje! De sleutel tot succes is het combineren van de juiste accessoires met de juiste kleur. Wanneer je ervoor zorgt dat de stijl en kleur van de accessoires met elkaar matchen, zorg je voor eenheid en rust.

We hopen dat dit artikel je op weg heeft geholpen wij het kiezen van passende accessoires voor je badkamer en daarmee deze ruimte een mooie update hebt kunnen geven.