Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Hoe onderhoud ik mijn betonlook meubel?

Heb jij een betonlook meubel of ben je van plan een betonlook meubel te kopen? Dat snappen wij heel goed. De betonlook is erg populair en we zien ze steeds vaker terug in het interieur. Dit meubel wordt gemaakt op bijzondere manier en behoeft ook een specifiek onderhoud. 

De betonlook wordt gecreëerd met beton ciré op een houten ondergrond. Het meubel wordt dus eerst uit hout gemaakt. Met vegende bewegingen en met meerdere lagen wordt dit aangebracht. Maar hoe onderhoud je een betonlook meubel? In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten om je betonlook meubel goed te onderhouden. 

Waterafstotende laag op de betonlook

Het is verstandig om een waterafstotende laag aan te brengen op het betonlook meubel. Deze laag beschermt het beton tegen vocht en andere vuil. Je kunt het aanbrengen van een waterafstotende laag het beste jaarlijks herhalen. Zo zorg je er voor dat het meubel zo lang mogelijk mooi blijft. 

Daarnaast moet je rekening houden dat het beton cire niet bestand is tegen zuren. Maak daarom niet schoon met schoonmaakmiddel met citroen erin. Pas ook op met andere zure stoffen zoals wijn. Mocht er een glas omvallen zorg er dan voor dat je het beton goed droog maakt. Vocht trekt namelijk heel snel in. 

Extra bescherming voor betonlook meubels

Als je een betonlook tafel hebt of van plan bent te kopen, is het aangeraden om tijdens het eten een tafelzeil te gebruiken. Zo voorkom je dat vet in het beton trekt. Gebruik onderzetter voor kopjes en glazen om vocht plekken te voorkomen. Met deze extra bescherming zorg je er voor dat het beton mooi blijft. 

Je kunt natuurlijk ook kiezen een ander soort betonlook meubel aan te schaffen. Als je bijvoorbeeld een betonlook tv meubel hebt of van plan bent te kopen heb je minder last van vet en vocht plekken. Desalniettemin, wees bewust van wat je op je meubel zet om kringen te voorkomen. 

Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben meubels geen eeuwig leven. Maar met deze onderhoud tips voor betonlook meubels zorg jij er voor dat je lang kan genieten van jouw industriële meubels.