Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

De belangrijkste verschillen tussen houten en aluminium jaloezieën?

 

Er bestaan meerdere jaloezieën maar de twee bekendste jaloezieën zijn de houten en de aluminium jaloezieën. Mocht je vragen hebben over de kwaliteit van deze twee jaloezieën dan raad ik je aan om de tip: bezoek website van Luxaflex op te volgen. Wanneer je de belangrijkste verschillen wilt weten tussen deze twee, is het aan te raden om door te lezen.

Voordelen van de houten jaloezieën

Het belangrijkste voordeel van de houten jaloezieën is het feit dat het daglicht op deze jaloezieën heel natuurlijk binnenkomt. Het materiaal hout heeft namelijk een speciaal effect op dit soort licht. Het kan het licht namelijk dempen. Met als gevolg dat de schaduwen hierdoor ook veel zachter zijn dan bij andere jaloezieën. Mocht je een rustgevend gevoel willen creëren, is het heel sterk aan te raden om voor hout te kiezen. Het materiaal hout straalt namelijk altijd een rustgevend gevoel uit. Daarnaast zorgt hout altijd dat het interieur heel sfeervol overkomt. Dit is niet alleen bij houten jaloezieën maar natuurlijk bij alle houten meubels in en om het huis.

Voordelen van de aluminium jaloezieën

Wanneer je je jaloezieën graag zou willen personaliseren, is het aan te raden om te kiezen voor de aluminium jaloezieën. Deze jaloezieën zijn namelijk gemaakt van aluminium zoals de naam al zegt. Aluminium is natuurlijk een bepaalde chemische samenstelling. Hierdoor kun je zelf de gewenste kleur uitkiezen. Dit is een groot voordeel voor de mensen die dit erg graag willen omdat dit simpelweg met houten jaloezieën bijna onmogelijk is. Je kunt daardoor verschillende kanten op met aluminium jaloezieën. Het is een kwestie van je eigen smaak ontdekken en uitzoeken. Hoewel aluminium heel strak is, kan dit ook zorgen voor een harde sfeer. Dit kun je makkelijk verhelpen met een ladderband bijvoorbeeld.

De nadelen van beide jaloezieën

Een belangrijk nadeel van de houten jaloezieën is de dikte van deze jaloezieën. Door deze dikte zal er meer licht door de jaloezieën heen kunnen komen in vergelijking met de aluminium jaloezieën. Deze zijn beter qua verduistering. Deze jaloezieën zijn namelijk wat lichter gebogen waardoor ze veel dunner zijn dan de eerder benoemde houten jaloezieën. De schaduw die ook al eerder benoemd is, is bij de aluminium jaloezieën veel meer aanwezig. Dit kan zorgen voor een hardere schaduw in vergelijking met de schaduw bij de houten jaloezieën. Lees meer over de verschillende twee jaloezieën op website van Luxaflex zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw huis en kamer.