Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over je keuken wrappen

We voelen allemaal wel eens de behoefte om onze omgeving te veranderen. Soms is het genoeg om de meubels te verplaatsen of een nieuwe kleur op de muur te verven, maar soms is dat het ook niet. In zo’n geval is het tijd voor een nieuwe keuken.

Hoewel een nieuwe kleur op de muur redelijk betaalbaar is, is een keuken verbouwen een grote uitgave. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar de meest betaalbare optie om de keuken een nieuw uiterlijk te geven. In dit soort gevallen is een keuken wrappen een aantrekkelijke optie!

Wat is een keuken wrap?

Een keuken wrap is een laag plakfolie waarmee je je keukenkasten en ladefronten beplakt. Deze manier bespaart veel geld en hierdoor is een gehele keuken verbouwen niet meer nodig. Het patroon van de plakfolie kan zelf uitgekozen worden waardoor het geheel naar eigen wens wordt gemaakt. Zo kan je kiezen voor mat zwart maar ook voor het populaire marmer uiterlijk.

Waarom zou je je keuken laten wrappen?

Hoewel een nieuwe keuken waarschijnlijk hoog op de wenslijst staat, kan dat een dure aankoop worden. Het wrappen van een keuken is dan een goedkopere optie. Naast dat deze optie goedkoper is, is het ook een gemakkelijke manier om je keuken een nieuw uiterlijk te geven. Je bespaart jezelf een hele hoop gedoe door je keuken te laten beplakken met plakfolie. Zo is het enige wat je hoeft te doen voor het wrappen, is de keuken goed schoon te maken. Dit doe je zodat er geen vet of stof onder je wrap gaat zitten. Wanneer dit onder je wrapfolie blijft zitten zullen er luchtbellen ontstaan. Dit moet voorkomen worden zodat je langer plezier hebt van de keuken wrap.

Wat kost het wrappen van een keuken?

Wanneer de gehele keuken gewrapt wordt, zal je vanaf de 750 euro betalen. Kosten kunnen bespaard worden door zelf aan de slag te gaan. Zo kan je zelf wrapfolie aanschaffen tussen de 250 en 350 euro. Dit zal veel geld besparen!

Kort samengevat is het wrappen van een keuken een goedkopere optie ten opzichte van het kopen van een geheel nieuwe keuken. Het is gemakkelijk om te laten doen maar je kan er ook zeker zelf mee aan de slag. Kortom, waar wacht je nog op? Het is tijd voor een nieuwe keuken!