Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

De schoonheid van rieten dakbedekking

Het rieten dak, een knipoog naar het verleden. Het rietendak bestaat al eeuwen lang in Nederland. Vroeger werden deze dakbedekking veel toegepast omdat het gewoonweg het goedkoopst was. Vaak werd deze dakbedekking toegepast op boerderijen en stallen. Tegenwoordig zien we deze dakbedekking steeds meer op woningen. Door de jaren heen is de uitstraling van deze dakbedekking enorm veranderd. Deze dakbedekking zien we nu bijna alleen nog op woningen in de hogere prijsklasse.

Voor veel mensen is deze vorm van dakbedekking tegenwoordig een grote uitgave. Daarom is het belangrijk u goed te laten informeren. De mogelijkheden zijn door de tijd heen namelijk toegenomen. U kunt namelijk uw oude rietendak laten vervangen. Daarnaast kunt u uw huidige dakbedekking, zoals pannen, laten vervangen voor riet. Als laatste kunt u ook uw nieuwe huis laten ontwerpen met rietendak. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid om uw dak te voorzien van een gesloten- of open dakconstructie. De openconstructie is de traditionele constructie en geeft u huis een enorm landelijk gevoel. De gesloten constructie wordt tegenwoordig vaak gebruikt. Deze constructie is brandveilig en daarbij heeft het een grote isolatiewaarde.

Als u de keuze maakt voor een rietendak vraagt u zich waarschijnlijk ook af: Hoe lang gaat een rieten dak mee? Deze vraag wordt veel gesteld en is bij een rietendak ook erg belangrijk. Rieten daken gaan namelijk niet zo lang mee als bijvoorbeeld een pannendak. De gemiddelde levensduur van een rietendak is dertig jaar. Deze levensduur is beïnvloedbaar door het onderhoud van het dak. Dit onderhoud kunt u laten uitvoeren door uw rietdekker. Het onderhouden van uw rietendak moet met regelmaat, op die manier vergroot u de levensduur van uw dak. Naast het onderhoud is ook de dakhelling van invloed op de levensduur. De dakhelling is optimaal bij vijfenveertig graden, maar meestal geldt hoe steiler, hoe beter.

Bron van dit artikel : http://www.rietwerk.nl/