Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Een garagedeur met loopdeur kopen? Dit zijn de opties

Overweeg je om een garagedeur met een loopdeur te kopen en ben je nieuwsgierig naar de verschillende opties? Dan is dit artikel zeker het lezen waard. We bespreken namelijk alle soorten garagedeuren die verkrijgbaar zijn met een loopdeur.

Sectionaaldeur met loopdeur

Als isolatie belangrijk voor je is dan zijn sectionaaldeuren een goede keus. Dit type garagedeur is opgebouwd uit deurpanelen die horizontaal boven elkaar worden gemonteerd. Tijdens het openen worden de deurpanelen onder het plafond gehangen. Het is dus belangrijk dat het plafond vrij blijft zodat de deur kan bewegen. 

Het grote voordeel van sectionaaldeuren is dat ze een strak uiterlijk hebben, doordat ze volledig elektrisch bedienbaar zijn en dus geen handvat aan de buitenzijde hebben. Verder is dit type deur in vele kleuren en motieven verkrijgbaar, zodat er altijd wel een bijpassende sectionaaldeur is die aansluit op de uitstraling van je woning.

Zijdelingse sectionaaldeur

Een variant op de traditionele sectionaaldeur is de zijdelingse sectionaaldeur. Het verschil zit hem in dat de deur anders geopend wordt. Namelijk niet verticaal, maar horizontaal. Een zijdelingse sectionaaldeur hoef je slechts een stukje te openen om de garage in en uit te kunnen gaan en tegenwoordig is het mogelijk om een handgreep aan de deur toe te voegen.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren worden steeds vaker toegepast ter vervanging van traditionele kanteldeuren. Het grote voordeel is dat de ruimte in de garage optimaal behouden blijft, doordat de deur naar buiten toe openklapt. 

Het mooie van openslaande garagedeuren is dat je ze in een houten uitvoering kunt kopen. Bovendien is het de enige garagedeur die met een toog geleverd kan worden, zodat je garagedeur een wat landelijkere uitstraling krijgt.

Kanteldeuren met loopdeur

Een kanteldeur met ingebouwde loopdeur is een goede keuze als je de garage als parkeerplaats gebruikt en isolatie niet van belang is. Tegenwoordig zijn de kanteldeuren verder ontwikkeld en worden ze vaak standaard geleverd met sloten van goede kwaliteit zodat het openbreken niet meer zo makkelijk gaat als bij de ouderwetse kanteldeuren het geval was.

Kanteldeuren klappen tijdens het openen in hun geheel naar buiten toe open. Daardoor is het belangrijk om erop te letten dat de ruimte direct voor de garagedeur vrij blijft om ongelukken te voorkomen. Daarnaast is het goed om te weten dat er tegenwoordig ook kanteldeuren zijn die goed geïsoleerd zijn.

Elektrisch garagedeuren met loopdeur

In principe zijn alle besproken garagedeuren elektrisch bedienbaar, op de openslaande garagedeuren na. Is een elektrische garagedeur dus een must voor je, dan raden je aan om niet voor openslaande garagedeuren te kiezen.