Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Hoe hoog hang je een klok op?

Er zijn veel meningen over waar je je wandklok moet ophangen. Afhankelijk van hoe je je huis hebt ingericht, kan hij op verschillende plekken beter tot zijn recht komen. Dat is allemaal prima als je de klok niet gaat gebruiken, maar als je dat wel doet, is er een specifieke hoogte waarop je hem ophangen moet zodat hij optimaal is. Dit kan later aangepast worden, maar voor nu is er een perfecte hoogte om je wandklok op te hangen, ongeacht de kamer of het interieur.

Wat is de perfecte hoogte?

Wandklokken zijn een super manier om stijl en functionaliteit toe te voegen aan elke kamer. Maar omdat er zoveel verschillende maten en stijlen beschikbaar zijn, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een klok voor je ruimte is de hoogte. Dus hoe hoog hang je een klok?

Over het algemeen moet je een klok op ooghoogte ophangen, of ongeveer 1.60 meter van de grond. Dan is de klok overal in de kamer zichtbaar en verdwijnt hij niet in een drukke achtergrond. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel – als je bijvoorbeeld een klok boven een open haard hangt, kun je hem vaak beter iets hoger hangen. Uiteindelijk is het belangrijk om de plek te vinden die in je ruimte het beste uitziet en voelt.

Het idee is dat je een klok op een comfortabele hoogte ophangt, zodat je hem makkelijk kunt zien in verhouding met hoe jij ziet. Want uiteindelijk is het belangrijkste doel van een klok de tijd aangeven. Wat is het nut van een klok die buiten bereik is of gewoon niet praktisch om naar te kijken? Daarom moet je je wandklok rond ooghoogte of net daarboven ophangen.

Zoals met alles in je huis, is het ook belangrijk om je werkplek gezellig te maken. Dit kan eenvoudig gedaan worden door een wandklok te ophangen, maar er zijn nog veel meer manieren. Check hier 6 manieren om je kantoor gezellig te maken.

Waarom je je wandklok niet te hoog of te laag moet ophangen

Als je je klok te hoog ophangt, kijk je voortdurend omhoog, als je hem te laag ophangt, ziet hij er vreemd en misplaatst uit. Dit zal op lange termijn gevolgen hebben voor je nek en rug door de belasting van het klokkijken in je eigen huis. Het is misschien niet meteen duidelijk, maar in de loop der jaren zul je het voelen!

In je dagelijks leven moet je al genoeg bukken, of het nu aan een computertafel is of bij het verzorgen van je kinderen. Dus waarom deze taak toevoegen aan de groeiende lijst van dingen die je houding en comfort kunnen beïnvloeden als de klok te laag hangt?

Als de klok tussen borst- en ooghoogte wordt opgehangen, op een hoogte die praktisch is voor alle leden van het huis, behalve de kinderen, dan heeft iedereen de klok gemakkelijk in de gaten. En daar gaat het om, een praktische en mooie wandklok.

Daarnaast zorgt een te hoog opgehangen klok ervoor dat je je steeds moet verrekken om ernaar te kunnen kijken, wat ook niet comfortabel is. En als de klok te laag hangt, dan kan het zijn dat je er overheen kijkt en dus niet echt op let. Dus, om de perfecte hoogte te vinden voor je wandklok, kijk naar de grootte van de klok in verhouding met de ruimte waarin hij hangt en houd in gedachten dat ooghoogte of net daarboven de meest praktische en comfortabele hoogte is voor de meeste mensen.