Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn populaire kamerplanten?

Je wilt een sfeervolle woning creëren. Dat doe je onder andere door wat te experimenteren met kamerplanten. Het zijn de kleine dingen die het doen zeggen ze wel eens en al denk je misschien dat een kamerplant er niet toe doet, de werkelijkheid is toch echt anders. Als je een interieurspecialist zou vragen wat je kunt veranderen in jouw woning om wat meer sfeer te maken moet je er niet gek vanop staan te kijken wanneer hij of zijn aanhaalt om kamerplanten toe te voegen.

 

Welke groene kamerplant is makkelijk te onderhouden?

Nu wil jij heel graag die sfeervolle woning, en ook graag kamerplanten, maar groene vingers die heb jij nu niet echt. Welke plant zou jij dan moeten gaan kiezen? De plant die maar weinig verzorging nodig heeft is een krulvaren. Deze plant kan je werkelijk overal neerzetten en toch zal hij het er prima uithouden. Zelfs in een donker hoekje doet deze het nog prima.

Een andere plant die het goed doet en ook nog eens mooi is om te zien dat is de lepelplant. Wat enorm handig is van deze plant is dat deze zelf aangeeft wanneer het water nodig heeft. Hij gaat dan namelijk hangen. Wanneer jij hem dan weer voorziet van wat water zal hij weer bijkomen.

 

Welke bloeiende planten zijn makkelijk te houden?

Houd je meer van bloeiende planten en vind je een uitdaging stiekem toch ook wel leuk? Begin dan eens met een vlinder orchidee. Deze is nog relatief makkelijk wat verzorging betreft en is bijzonder mooi om te zien.

Wil je een bloeiende plant die je echt vanaf de bol ziet opgroeien? Kies dan voor een Amaryllis. Deze is er in verschillende kleuren en het is echt heel erg gaaf om vanaf het begin mee te maken hoe nu de bloei van zo een bloembol verloopt. Een nog grotere uitdaging is het om meerdere bloemen uit 1 bol te verkrijgen. Een Amaryllis is vaak tegen de feestdagen goed te verkrijgen en is ook erg leuk om cadeau te geven.