Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Zonnescherm kopen voor in de zomer?

In de zomer zien we dat veel Nederlanders gebruik maken van een zonnescherm. Dit zijn schermen die voor de ramen geplaatst worden voor het weren van de zonnestralen. Bij bejaardenhuizen zie je deze schermen in overvloed in de zomermaanden om de temperatuur in de appartementen laag te houden.

Nederlands kent jaarlijks maar liefst 1.550 geregistreerde zonuren, dit staat gelijk aan ongeveer 130 dagen per jaar.

In de zomermaanden ligt het gemiddelde op ongeveer 200 zonuren per maand, en dit zijn uiteraard de belangrijkste maanden om in het bezit te zijn van een zonnescherm. Dit is omdat in deze maanden de temperaturen flink omhoog gaan en het dus wel van belang is om de temperatuur in bejaarden appartementen laag te houden.

 

Een zonnescherm kopen is in Nederland geen lastige opgave. Er zijn meer als 1.000 erkende bedrijven die deze schermen verhandelen en plaatsen. Jaarlijks zien we de cijfers van de verkopen van zonneschermen aanzienlijk stijgen.

Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de zomers die door de klimaatsverandering elk jaar een stukje warmer worden.

 

Zonneschermen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, zodat deze precies na wens geplaatst kan worden voor de ramen van uw huis.

Wat een grote rol speelt bij het kopen van een zonnescherm is de kleur van de stof.

Donkere kleuren zullen namelijk meer warmte vasthouden waardoor de temperatuur in huis niet volledig na wens te controleren is. Bij een lichtere kleur zien we dat deze het grootste gedeelte van de warmte afstoot.

 

Een zonnescherm kopen is dus wel degelijk een groot voordeel om de temperatuur binnenshuis tot een degelijk niveau te reduceren in de warme zomermaanden.

Zonneschermen zien we ook vaak bij onderwijsinstellingen om de concentratie van de studenten te garanderen. Felle zonnestralen kunnen de concentratie verstoren waardoor de prestaties aanzienlijk achteruit zullen gaan bij het maken van een belangrijke toets.

Zo zijn er nog vele voordelen op te noemen over het gebruiken van een zonnescherm, maar de beste manier om erachter te komen wat nou echt voordelig is aan deze zonneschermen is natuurlijk door het zelf uit te testen.

Eigen meningen zijn ten slotte van groter belang dan de verhalen van mensen die al in bezit zijn van een zonnescherm.

Op internet zijn vele aanbieders te vinden van zonneschermen, en deze zijn altijd bereikbaar voor een duidelijk advies wanneer u twijfels heeft over het product.

Bron van dit artikel : http://4yourliving.nl/buitenzonwering/