Leuk in huis
Image default
Woningen

De voordelen van kunststof in huis

Kunststof is een zeer veelzijdig materiaal. Voor de gevel komen verschillende kwaliteiten goed van pas. In dit artikel geven we je drie voordelen van kunststof op een rij.

Duurzaamheid

De oxidatieweerstand van een product bepaalt de duurzaamheid ervan. Bij bouwprojecten is het van groot belang dat de gebruikte materialen hun sterkte behouden, ook als ze jarenlang wind en regen moeten doorstaan. PVC scoort hier goed op. Zo staan ​​kunststof buizen van 50 jaar oud bekend als nog zo sterk als nieuw! Het is deze duurzaamheid en betrouwbaarheid die kunststofpanelen een blijvertje maakt. De duurzaamheid wordt de aankomende jaren steeds belangrijker, daarom doe je er goed aan om hier in huis ook zo snel mogelijk mee te beginnen.

Kunststof is elastisch

Kunststoffen zijn gemakkelijk te verwerken tot verschillende vormen. Dit en de ruime keuze aan kleuren zorgen ervoor dat kunststoffen als bouwmateriaal weinig beperkingen kennen. Bovendien hebben kunststoffen zowel thermisch als akoestisch uitstekende isolerende eigenschappen. Met andere woorden: kunststof ramen en deuren dempen de kou en het straatlawaai, zodat je kunt genieten van de rust.

PVC is recyclebaar

Kunststof is recyclebaar. Diverse inzamelsystemen en recyclingbedrijven verwerken beschikbaar plastic afval tot bruikbare recyclebare materialen die hergebruikt kunnen worden in de kunststofproductie. Kunststof is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van hout. Het ziet er goed uit. De kans is groot dat je moeite hebt om plastic te onderscheiden van andere materialen. Dit komt door de houtnerf in de kunststof profielen. Dit zorgt ervoor dat kunststof er geweldig uitziet.

Nauwelijks onderhoud

Misschien wel het grootste voordeel van kunststof bouwmaterialen is minimaal onderhoud. Als je dit materiaal op de buitenmuren plakt, volstaat af en toe schoonmaken. Dit kan met zeepsop en een doek, maar kunststof is meestal goed schoon te maken met een waterpistool. Doordat het kunststof zijn kleur behoudt, hoef je deze gevelbeplating nooit te schilderen. Ook niet als je hem al jaren aan je huis hebt hangen. Wanneer je voor houten gevelbekleding kiest dan is onderhoud noodzakelijk. Hout moet regelmatig worden geschuurd, geverfd en gevernist om zijn esthetiek te behouden. Wanneer je dus het liefste zo min mogelijk onderhoud wil hebben dan doe je er goed aan om te kiezen voor kunststof.