Leuk in huis
Image default
Woningen

Verschillende soorten LED verlichting op een rij

Tegenwoordig hoor je steeds vaker van LED verlichting, en je komt het ook steeds vaker tegen. Je komt de LED panelen waarschijnlijk het meeste tegen. Maar wat is het eigenlijk? Het is een vierkante of rechthoekige paneel waarin meerdere led chips in zijn verwerkt. De panelen kunnen in een systeemplafond worden gebouwd. Het is ook mogelijk om het in een opbouwframe te bevestigen. De panelen hebben ook een voordeel. Ze kunnen namelijk tegen vochtige ruimtes. Je kunt ze dus goed gebruiken in de badkamer. Je kunt ze verkrijgen in verschillende maten. Als je het hebt over LED verlichting dan zijn er heel veel verschillende soorten. Je kunt ze voor verschillende dingen gebruiken. In huis gebruik je bijvoorbeeld heel ander licht dan in een grote magazijn. In een magazijn heb je iets nodig dat veel meer licht oplevert. Er zijn verschillende lampen voor verschillende plekken. Voor elke plek is er wel een soort lamp die erbij past. Het wordt in veel ruimtes gebruikt. Je kan het bijvoorbeeld tegenkomen in vergaderruimtes, scholen, supermarkten, ziekenhuizen, apotheken, klaslokalen, winkels en nog veel meer. Het wordt op zoveel plekken gebruikt, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Ze zijn energiezuinig, je kunt er dus goed energie mee besparen. De levensduur is ook veel langer dan die van een gloeilamp. Ze worden minder warm. Door de vermindering in hitte heb je minder kans op brand. Ze gebruiken minder energie en hebben een langere levensduur, daardoor zijn ze ook beter voor het milieu. Er zijn heel veel verschillende soorten LED verlichting. Je hebt bijvoorbeeld panelen, high bays, strips, spotjes, downlights en breedstralers. 

High bays 

High bays worden veel gebruikt, het wordt ook wel een ufo lamp genoemd. Ze noemen het zo omdat het een beetje op een ufo lijkt. Het is een ronde lamp die veel licht geeft. Een high bay wordt daarom ook gebruikt bij plafondhoogtes die hoger dan 5 meter zijn. Je kunt hierbij denken aan ruimtes zoals een magazijn. Een magazijn is een plek die heel veel licht nodig heeft. Dat komt omdat een magazijn een grote plek is waar je alles goed moet kunnen zien. Ze worden ook gebruikt in fabriekshallen. In een fabriekshal werken mensen. Die mensen moeten goed kunnen zien, daarom wordt de highbay als lichtbron gebruikt.

LED strips

LED strips zijn ook een vorm van LED verlichting. Ze worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Je kan ze gebruiken op heel veel verschillende manieren. Als je een LED strip in je kamer plaatst dan kan je een goede sfeer creëren. Dit komt doordat de strips verschillende kleuren hebben. Je kan elke kleur instellen die je maar wilt. Sommige strips hebben ook een optie dat ze een lichtshow kunnen geven, waarbij de kleuren vanzelf afwisselen. Er zijn ook strips verkrijgbaar die alleen wit licht geven. Dit is bijvoorbeeld handig voor in de keuken. Als je een u vormige keuken hebt dan kun je een heel mooi effect creëren. Dit kan je doen door een u vormige goot te plaatsen waar de strip in kan. Dit zorgt voor een modern effect.