Leuk in huis
Image default
Woningen

Waar moet je rekening mee houden als je een nieuw bed gaat kopen?

Wil je een nieuw bed gaan kopen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Denk hierbij niet alleen aan de stijl en de afmetingen van het bed, maar ook of je bijvoorbeeld een boxspring of een gewoon bed wilt. Hieronder zetten we een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje.

Boxspring of een gewoon bed

Eén van de eerste keuzes die je moet maken is of je een boxspring of een gewoon bed wilt. Boxsprings zijn complete systemen die bestaan uit een onderstel, matras en topmatras. Als je een gewoon bed koopt, bestaat deze uit een losse bodem en een los matras. Het voordeel van een boxspring is dat deze wat hoger is. Je kunt hierdoor makkelijk in- en uit bed stappen. Ook is een boxspring vaak extra comfortabel.

Het onderstel

Wat voor type bed je ook koopt, je hebt de keuze uit verschillende soorten onderstellen. Een onderstel met opbergruimte is handig als je een kleine slaapkamer en/of veel spullen hebt. Op deze manier kun je je spullen netjes én uit het zicht opruimen. Een andere populaire optie is een elektrisch onderstel waardoor je het matras in verschillende posities kunt brengen. Dit is fijn als je graag in bed leest of televisie kijkt.

Het matras

Het allerbelangrijkste onderdeel van je bed is het matras. Een goed matras gaat tot wel tien jaar mee. Je maakt er bovendien intensief gebruik van. Kies daarom voor een matras van goede kwaliteit dat je lichaam optimaal ondersteunt. Let tijdens het zoeken naar een matras op je lichaamsgewicht en slaappositie. Deze factoren hebben een grote invloed op wat voor soort matras het beste bij je past. Heb je een nieuw bed en een nieuw matras uitgezocht? Vergeet dan niet om meteen nieuw beddengoed aan te schaffen. Zo slaap je extra lekker!