Leuk in huis
Image default
Woningen

Een bio-ethanol haard voor een warme sfeer

Bio-ethanol is de veilige gedenatureerde brandstof voor bio-haarden. Bio-ethanol sfeerhaarden zijn de oplossing voor al diegenen die geen schoorsteen kunnen bouwen of niet genoeg ruimte hebben voor een traditionele houtgestookte open haard, maar die geen afstand willen doen van de charme van een warme en gezellige sfeer die alleen een open haard kan creëren.

Een bio-ethanol sfeerhaard is gemakkelijk te monteren? Hij hoeft niet aangesloten te worden op het gasnet of op het elektriciteitsnet, en kan dus in elke kamer van het huis geplaatst worden zoals elk ander meubelstuk.

Geen afvoer naar buiten

Juist omdat er geen dampen zijn die naar buiten moeten worden afgevoerd, blijft de geproduceerde warmte volledig binnen het huis, zodat een niet al te grote kamer, met een oppervlakte van veertig tot vijftig vierkante meter, in korte tijd efficiënt kan worden verwarmd, met een stijging van ongeveer tien graden Celsius per uur.

Esthetische voordelen

Een bio-ethanol haard biedt ook tal van esthetische voordelen. De op de markt verkrijgbare haarden zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren voor wie kamers met een exclusieve stijl wil inrichten.

Het mechanisme dat bio-ethanol haarden doet werken is zeer eenvoudig. In de eerste plaats worden ze aangedreven door een volledig ecologische en hernieuwbare bron zoals bio-ethanol, waarbij geen vonken en dampen vrijkomen.

De structuur van de haard heeft ook zeer specifieke functionele kenmerken. Er is geen schoorsteen nodig omdat er geen rook wordt geproduceerd die naar buiten kan worden afgevoerd.

Het hart van de bio-ethanol haard

Dit is zonder twijfel de bio-ethanoltank. De tank bevat op zijn beurt een poreuze steen die met een pakking aan de wand is bevestigd en de brandstof aanzuigt. Door de poreuze aard van de steen wordt de brandstof door de steen geabsorbeerd en vervolgens in de omgeving vrijgegeven in de vorm van dampen die met de lucht worden vermengd en vervolgens volledig worden verbrand.