Leuk in huis
Image default
Aanbiedingen

Woning kopen in Amersfoort

Woning kopen in Amersfoort

De woningmarkt staat op zijn kop en het wordt op het moment steeds lastiger op een woning te vinden in Amersfoort, op het moment zijn er honderden zoekers! De vele zoekers bestaan dan voornamelijk uit starters en doorstromers. Doordat in de woningmarkt een flinke onzekerheid heerst durven vele mensen niet de beoogde woning te kopen, vaak genoeg blijft er dan wel een woning in bezit en zal die dan ook niet in de verkoop komen. De vele aankoopmakelaar merken de onzekerheid in markt, door de oorlog in Oekraïne, stijgende rente en de inflatie. Hierdoor weten vele kopers niet of dit wel het juiste moment is om een woning aan te kopen.

 

Minder mensen op bezichtiging

Voorheen waar woningkopers dachten, dat ze bij elke woning standaard een groot bedrag moesten over bieden, is dus niet meer het standaard. Door de onzekerheid in de markt durven vele mensen niet meer te ver- of aankopen. Op vele bezichtigingen in Amersfoort komen dus steeds minder mensen kijken. Makelaars vergelijkingssite Juiste Makelaar merkt dit in de afnemende vraag naar vergelijkingen voor aankoopmakelaar in Amersfoort.

 

Zonder aankoopmakelaar kopen

Om in de huidige woningmarkt een passende woning te vinden, gaat het niet over één dag huis. Wanneer je ervoor kiest om zelf op pad te gaan, is het altijd verstandig om zelf goed onderzoek te doen naar de beoogde woning:

·   Wat is de huidige staat van de woning?

·   Welke woningen zijn recent verkocht in de buurt? Door goed onderzoek te doen naar recent verkochte woningen, kan je een goede indicatie maken om een bod te plaatsen.  

·   Lees de documentatie/stukken van de woning. Door de documentatie te lezen, kan je vaak achterhalen wat de staat van de woning is en of er gebreken naar voren komen.

 

Met aankoopmakelaar kopen

Wanneer iemand je kan bijstaan bij het kopen van een woning, kan het proces simpel versneld en versoepeld worden. Aankoopmakelaars voeren het werk tenslotte dagelijks uit en weten waar ze het over hebben (zij kennen tenslotte de markt). Wanneer je overweegt om er met één in zee te gaan zijn er aan aantal punten waarop je moet letten:

·   Wat is de courtage? Makelaars hanteren vaak een courtage dit varieert van een vast bedrag tot aan een percentage, vaak is dit onderhandelbaar. 

·   Waar is de makelaar voornamelijk actief? Denk hierbij aan waar zij veel transacties uitvoeren.

·   Verkoopt de makelaar zelf ook veel woningen? Als de beoogde makelaar zelf ook veel woningen verkoopt, wat in jouw straatje valt. Dan kan hij/zij helaas niet helpen als aankoopmakelaar, dan krijg je namelijk belangenverstrengeling.

 

https://juistemakelaar.nl/