Leuk in huis
Image default
Badkamer

Het beroep van slotenmaker

Het werk dat slotenmakers uitvoeren is sloten openbreken. Het beroep dat ze uitoefenen noemt men dan ook de slotenmakerij. Dit beroep zou ook kunnen genoemd worden beveiligings technicus. Een slot openbreken is eveneens gekend als lockpicking (naar de Engelse term). Sedert de middeleeuwen werden sloten altijd op dezelfde wijze gemaakt. Alle sloten gebruiken een methode die men de pin tuimelaar noemt. De slotenmakers gebruiken nu nog steeds de zelfde methodes zoals ze honderd jaar geleden deden, om een slot open te breken. Net zoals de sloten nog altijd de zelfde zijn. De beveiligingssystemen zijn echter veranderd met het toenemend gebruik van lasers en digitale technologie.

De slotenmakers die ook beveiligingstechnieken installeren , hebben zich aangepast aan deze nieuwe technologieën. Honderd jaar geleden maakte een slotenmaker één slot per dag. Het nam uren werk in beslag met een vijl en een hamer om dat ene slot te maken. Vandaag worden sloten in massa geproduceerd door bedrijven die ze fabriceren. Al ziet de buitenkant van het slot er anders uit, het ontwerp blijft nog altijd het zelfde. Omdat de slotenmaker niet langer zelf sloten vervaardigt, kan hij zich toespitsen op het herstellen van sloten. Veel slotenmakers hebben zich gespecialiseerd zoals in familiekluizen, bankkluizen of sleutelkaart systemen. Deze vormen van sloten kunnen immers niet in een fabriek worden geproduceerd en moeten dus door een slotenmaker worden gemaakt.

De meeste slotenmakers hebben een eigen winkel en een voertuig om ter plaatse herstellingen te doen. Sommige slotenmakers worden ingehuurd door gouvernementele organisaties om mee te helpen aan misdaadonderzoeken. Sommige van deze agentschappen werven fulltime slotenmakers aan voor beveiligingsdoeleinden. Ze werken aan sleutelkaarten en toegangssystemen om te helpen met de beveiliging in gebouwen. De slotenmakers ontwerpen deze systemen en baseren zich op het beveiligingsniveau van het gebouw. Het kan die agentschappen veel geld kosten omdat ze veel bescherming nodig hebben. Een slotenmaker kan alleen maar zoveel doen, alvorens het te duur wordt voor de klant. Er zijn heel veel specialiteiten die een slotenmaker kan uitoefenen. Het meest gewone type van slotenmaker zijn de residentiële slotenmakers die aan woningen en auto’s werken.

Een slotenmaker moet een certificaat krijgen alvorens hij zijn beroep kan uitoefenen. Indien een slotenmaker ervaring heeft verworden in alle vaardigheden, kan hij meester-slotenmaker worden. Sommige landen eisen dat men meester slotenmaker is en een ervaringstest aflegt vooral men een certificaat kan krijgen.

Een hoogwaardig gecertificeerd slotenmaker in Rotterdam en omstreken is Michael Schapkul. Met tientallen jaren ervaring en uitstekende recensies weet hij van aanpakken als het gaat omtrent beveiliging rond- en om het huis of uw onderneming. Voor meer informatie, neem eens een kijkje op: http://www.slotenmakerrotterdam010.nl/

Bron van dit artikel :