Leuk in huis
Image default
Badkamer

Isolatieglas nodig? Let dan op de volgende zaken

Als je merkt dat je huis tochtig is, er veel lucht onder je kozijnen vandaan komt en daarom je jaarnota behoorlijk hoog is, dan kan het tijd zijn om binnenkort je huis beter te gaan isoleren. Dit kan door je glazen ruit te laten vervangen door dubbel glas. Maar waar moet je bij deze vervangen op letten?

 

<h2>Soorten glazen</h2>

Huizen die voor 1995 gebouwd zijn, zullen waarschijnlijk nog enkel glas hebben. Dit isoleert heel slecht. Het is daarom aangeraden om dubbel glas aan te schaffen. Hierbij moet je letten op hoeveel isolatie je nodig hebt. 

 

Er zijn verschillende soorten dubbel glas, van de standaard tot HR glasplaten. Het verschil zit hem in hoeveel de platen isoleren. Standaard dubbel glas isoleert minder veel dan HR platen. Hoeveel HR platen isoleren hangt af van het aantal plusjes. En HR++ glasplaat isoleert veel beter dan een standaard glasplaat, maar is daarom in aanschaf ook duurder.

 

<h2>Kozijnen vervangen</h2>

Daarnaast is er ook nog triple glas, met wel drie glasplaten. Deze platen zijn met name handig als je met je raam ook het hele kozijn vervangt. Triple platen zijn duurder dan HR++, maar isoleren wel beter en zorgen voor meer wooncomfort. Het is ten zeerste aangeraden om als je je kozijn vervangt, gebruik te maken van triple glas. Dit is beter voor het milieu, je woongenot en je afrekening.

 

<h2>Let op in wat voor kozijn je het glas wilt vervangen</h2>

Triple glas is qua isolatie het beste glas, maar deze dikke platen zijn niet geschikt voor elk soort kozijn. Ramen die bijvoorbeeld open kunnen, hebben een te smalle sleuf waardoor ze de grootte en het gewicht niet aankunnen van de triple glasplaten. Let wel, als je een kozijn hebt waarvan één ruit HR en één ruit triple glas is, dat er een verschil in kleur kan zijn die niet mooi oogt. Vraag van tevoren aan je glaszetter om het verschil te laten zien.

Glaszetter in Rotterdam nodig? Van der Have Glas

 

Bron van dit artikel : https://www.vanderhaveglas.nl/glaszetter/rotterdam