Leuk in huis
Image default
Badkamer

Ruiten vervangen van een monument? Hier moet u op letten

Ruiten vervangen van een monument? Wanneer er sprake is van een monument of monumentaal pand is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. In de eerste plaats dient u verzekerd te zijn van een goede uitvoering. Het verwijderen van glas kan de waarde van een monument of pand aanzienlijk verminderen. Het is dan ook altijd aan te raden om van te voren vast te leggen wat de mogelijkheden zijn. Woont u in IJsselmonde of omstreken? Kies dan een glaszetter IJsselmonde voor het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Een glaszetter in IJsselmonde, zoals Van der Have Glas, weet als geen ander hoe om te gaan met het vervangen van ruiten bij monumenten. Het inschakelen van een glaszetter maakt de klus al een stuk makkelijker. Waarom? Een goede glaszetter als Van der Have Glas heeft jarenlange ervaring en weet als geen ander hoe het glas vervangen of herstelt moet worden, zonder dat de waarde ervan verloren gaat. Ook wanneer u wilt overgaan op het verduurzamen van het glas van een monumentaal pand, moet u op een aantal zaken letten. Zo mag het  glas vervangen worden wanneer er bij restauratie in de jaren zeventig ander glas is geplaatst dat geen monumentale waarde vertegenwoordigt. 

Controleer de mogelijkheden
Voordat u deze werkzaamheden laat uitvoeren is het altijd aan te raden om een beroep te doen op de monumentencommissie van uw gemeente. Zij bepalen of het bestaande glas behouden moet worden of dat het vervangen of verduurzaamt kan worden. Zo weet u zeker dat alles volgens de regels gebeurt. Heeft u akkoord gekregen voor het vervangen van het glas van een monumentaal pand in IJsselmonde of omgeving? Dan schakelt u het beste een goede glaszetter uit IJsselmonde in die deze werkzaamheden voor u kan uitvoeren. Op deze manier profiteert u van het beste resultaat. Tijdens de werkzaamheden wordt de waarde van het pand altijd in acht genomen en wordt er voorzichtig gewerkt.

Bron van dit artikel : https://www.vanderhaveglas.nl/