Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Decoreren van je huis

Er zijn tegenwoordig zo veel trends die je kan volgen om je huis mooi in te richten. Een voorbeeld van zo’n trend is de trend van de wandpanelen. Maar wat zijn houten wandpanelen? Dit zijn houten platen die uiteindelijk worden gegrafeerd. Hierdoor ontstaat er verschillende vormen, soorten en maten die je huis kunnen opvrolijken of kunnen moderniseren.

 

Waar moet je beginnen?

Als je het huis gaat verbouwen zijn er zoveel dingen die gedaan moeten worden. Een belangrijk aspecten is de verf. Welke kleur is het beste? Welke verf heeft de beste kwaliteit? Nu zijn er bepaalde kleuren die het meest worden gebruikt en dus favoriet zijn. Dit zijn de volgende kleuren; geel, mosterdgeel, oranje, terracotta, bruin, blauw en funchiarood. Elke kleur heeft een bepaald effect. Nu blijkt dat mensen de kleur geel combineren met vrolijk en positief. Geel geeft ook de focus en zorgt voor doelgerichtheid. Door de simulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook weer voor creativiteit en fantasie.

 

De kleur bruin is de kleur van hout en aarde. De kleur bruin kun je terug laten komen met houten wandpanelen Ook wel de donkere variant van oranje. Deze kleur staat voor veiligheid, betrouwbaarheid, behoudend en warmte. Het kan er ook voor zorgen dat mensen iets saai vinden, oubollig, duf en levenloos voelen en koppig zijn. Er is dus een heel onderzoek geweest in de effecten van kleuren.

 

Gebruik van kleuren

In de marketingcommunicatie is het heel erg belangrijk dat bedrijven gebruik maken van kleur. Kleur zegt namelijk meteen iets over een bedrijf. Ikea is natuurlijk helemaal geel, dit zorgt dus voor vrolijkheid. Als je een kaarsenbedrijf hebt is het weer heel belangrijk om de kleur bruin te gebruiken. Mensen weten dan meteen dat de kaarsen warmte en gezelligheid geven.

https://wandpanelenhout.nl/