Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Dingen regelen als je gaat verhuizen

Alsof verhuizen zelf al geen onderneming is, krijg je ook te maken met tientallen randzaken die je moet regelen. De volgende dingen mag je absoluut niet vergeten.

In je oude huis

Het zou zo makkelijk zijn om de voordeur van je oude woning achter je dicht te trekken en meteen binnen te komen in een volledig ingericht huis. Helaas weten we allemaal dat dit niet kan. Er is werk aan de winkel en het is misschien wel tijd om afscheid te nemen van een aantal spullen. Als je net een huis hebt gekocht, ben je eigenlijk in twee huizen bezig: je moet dingen gaan opruimen en inpakken, vergeet dus vooral niet om alvast flink wat verhuisdozen te bestellen. Ook moet je al wat dingen uitzoeken voor je nieuwe huis. Het kan bijvoorbeeld een paar maanden duren voordat een nieuwe vloer gelegd kan worden, dus het is niet verkeerd om al eens rond te kijken en offertes aan te vragen. Tevens kun je dan al op zoek naar een verhuisbedrijf Alkmaar en jouw wensen met hun bespreken.

Ja, aan de beginfase van een verhuizing zitten ook minder leuke kanten, die ook aandacht vergen. Denk bijvoorbeeld goed na over de planning zodat je weet wanneer je wat vrije dagen moet opnemen. Verhuis je een compleet andere kant op, dan is het ook aan te raden om tijdig te zoeken naar een tandarts, huisarts en kinderdagverblijf in je nieuwe buurt.

Bespreken met het verhuisbedrijf Alkmaar

Een goede planning van je verhuizing is al het halve werk. Je kunt natuurlijk zelf een busje huren, maar een verhuisbedrijf Alkmaar kan al heel wat zorgen wegnemen. Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste middelen om alles van A naar B te krijgen. Past je oude bank bijvoorbeeld niet door de deur, dan weten zij daar vaak prima raad mee. Heldere instructies helpen ook: label bijvoorbeeld elke doos, zodat het verhuisbedrijf Alkmaar precies weet in welke kamer de spullen thuishoren. Ook bij het kiezen van nieuwe meubels mag je de service laten meewegen in je besluit, want je hebt natuurlijk niks aan een kapotte tafel in je woonkamer.

Omschrijven en doorgeven

En dan nu de minder leuke kant van verhuizen, tenminste als je geen administratief wonder bent. Je moet bijvoorbeeld je verhuizing doorgeven aan de gemeente en aan de bedrijven waar je een abonnement hebt. Check ook van tevoren of je voor je plannen geen vergunning nodig hebt, want dat kan flinke vertraging opleveren. En last but not least een leuk administratief karwei: het schrijven van de uitnodigingen voor je housewarming.

https://degoedkopeverhuizer.nl/verhuisbedrijf-alkmaar/