Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Geen negen tot vijf meer

De tijden van negen uur stipt op het werk zitten, en precies om vijf uur vertrekken, zijn voor sommige mensen voorbij. Werkgevers kiezen namelijk steeds vaker voor veranderingen in de tijden en dergelijken. Hierdoor lijkt de negen tot vijf te vervagen. Dit is voor sommige nog erg ver weg, toch zijn er al kleine veranderingen te vinden. In dit artikel vind je de nieuwe vormen van het werken, inclusief de voor- en nadelen.

 

De eerste vorm is gelijk de meest extreme vorm. Werknemers mochten hier zelf kiezen wat hun salaris zou zijn. Dit klinkt in de natuurlijk erg onwerkelijk, maar verliep in de praktijk nog niet zo slecht. De werknemers werden gestuurd door allerlei deadlines en doelen die moesten worden behaald. Door het zelf kiezen van het salaris waren ze extra gemotiveerd om deze doelen te behalen. Het voordeel was dus een stukje extra motivatie vanuit de werknemer. Je zal als werkgever wel heel strak moeten zitten op de salarisstrook, je wilt natuurlijk niet de jackpot betalen aan een medewerker.

 

Een andere vorm is waar werknemers zelf mogen bepalen waar ze werken. De werknemer geeft dus aan wanneer hij of zij thuis, op de zaak of in een Starbucks werkt. Dit is natuurlijk niet voor ieder bedrijf mogelijk. Er zijn maar een aantal manieren waarop deze manier werkt. Het bedrijf in kwestie moet namelijk niet vastzitten aan een fysieke locatie. Het voordeel hiervan is dat je als werkgever meer kan eisen van de werknemer. Dit komt doordat hij of zij op een voor hem of haar gunstige plek kan werken.

 

De laatste vorm is waar de werknemer kan bepalen wanneer er gewerkt wordt. Als werkgever zal je dan iedere maand of week deadlines op moeten stellen. Wanneer deze deadlines iedere maand worden behaald gaat alles volgens plan. Dit kan alleen wanneer je de online urenregistratie goed laat verlopen. Hierdoor weet je als werkgever precies wie er wanneer heeft gewerkt. 

Bron van dit artikel : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home