Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Knutselen voor volwassenen

Knutselen is een kunst. Je kan je creativiteit uiten en er zijn eindeloze opties. Er is tegenwoordig veel inspiratie op te doen uit zogenaamde DIY (Do It Yourselffilmpjes en websites zoals Pinterest. Het begint allemaal op de basisschool als de juf een leuk projectje bedenkt voor moederdag. Naarmate je ouder wordt, neemt het knutselen vaak af. Maar waarom zou het? Het is een uitstekende manier om even te ontspannen en een stapje terug te nemen uit het dagelijks leven. Het prikkelt je creativiteit en het verruimt je geest. Het hoeft natuurlijk ook niet meer het knippen en plakken van vroeger te zijn. Knutselen is een erg breed. Er zijn ook kleurboeken voor volwassenen, puzzels of creatieve huis tuin en keuken klusjes.  

Knutselen is eigenlijk gewoon creatief bezig zijn. Niet iedereen heeft het in zich. De een is nou eenmaal creatiever dan de ander. Probeer eens een verfkwast op te pakken en te schilderen, of een tijdschrift en maak een moodboard. Ontdek waar je goed in bent. Vraag aan je kind, je kleinkind, je neefje of nichtje of je broertje om je te helpen. Kinderen zitten vol met creativiteit. Ze spelen en ze knutselen op bijna dagelijkse basis. Haal inspiratie van websites of YouTube. Laat het een moment zijn waarop je je dagelijkse sleur verbreekt. 

Heeft de inrichting van je huis ook betere dagen gezien? Is alles een beetje oud en op? Geef de uitstraling van je huis een creatieve touch door oude spullen in een nieuw jasje te helpen. Er is van alles op internet te vinden over oude kastjes en tafeltjes pimpen. Je kan een leren stoel verven, of je bank opnieuw bekleden. Is je kledingkast ook wel aan wat vernieuwing toe? Google eens op verf voor schoenenKies een leuke kleur en pimp je garderobe weer wat op. Kortom: knutselen is niet alleen voor kinderen. Stap eens uit je comfort zone en neem een risico. Wie weet pakt het wel heel goed uit! 

Bron van dit artikel : https://www.leerverfshop.nl