Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Je huis spik en span? Dat doe je zo!

Hoewel men meestal van een lenteschoonmaak spreekt, is de winter het ideale moment om je hele huis eens op te ruimen en te kuisen.

 

1. Zet je ramen open

Een eerste stap wanneer je begint aan je grote schoonmaak, is om alles eens goed te verluchten. In de winter is het lekker fris buiten en dit frisse weer is ideaal om je huis eens helemaal te verluchten. Vergeet dan wel je verwarming niet uit te doen en een dikke pul aan te trekken, aangezien je anders serieus wat kosten gaat hebben! Wanneer het niet te nat is buiten, kan je ook je donsdekens eens goed laten uitwaaien!

 

2. Kasten en rolluiken binnenkant schoonmaken.

De volgende stap is om alles uit je kasten te halen en te sorteren wat je nog wil houden. Het is dus een perfect moment om het minimalistische pad op te gaan en eventueel wat goederen en kleren weg te schenken aan het goede doel! Vervolgens moet je de binnenkant van de kasten schoonmaken. Tegelijk moet je de rolluiken binnenkant schoonmaken, aangezien er zeer veel vuil, dode insecten en stof van buiten kunnen ophopen in zo een rolluik. Wanneer je het zelf niet ziet zitten, kan je het rolluiken binnenkant schoonmaken ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

 

3. Gebruik goede producten

Wanneer je veel kuist, is het een goed idee om de best mogelijke producten aan te kopen. Zo is het best dat je zo ecologisch mogelijke producten koopt, die geen chemicaliën bevatten die jou en je gezin kunnen schaden. Ga ook grondig te werk bij het schoonmaken en zorg dat je altijd goed naspoelt wanneer je een product hebt gebruikt. Je kan trouwens al veel schoonmaken door enkel water en klassieke zeep te gebruiken. Droog de oppervlakten na het kuisten goed af en zet dan alles terug op een ordelijke manier!

 

 

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/