Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Kies je een volledige eetkamerset of lossen delen?

Ben jij op zoek naar een tafel met stoelen voor je eethoek? Leuk, je gaat je woonkamer of keuken daarmee een nieuwe uitstraling geven. Je kunt ervoor kiezen om de tafel en de stoelen los van elkaar te kopen of je kunt een complete eetkamerset in één keer aanschaffen. Er is voor beide opties wat te zeggen. Als je houdt van shoppen en het leuk vindt om zelf een eethoek samen te stellen dan raden we je aan om lekker te genieten van je speurtocht. Vind je dat niet zo leuk? Dan kan het scoren van een complete set je een hoop frustratie besparen. In dit artikel laten we je zien wat de mogelijkheden van beide opties zijn. Wil jij weten wat die zijn? Lees dan snel verder.

Voordelen losse delen

Als je gaat voor losse delen in plaats van een eetkamerset dan kan dat voordelen hebben. Bij een set kan het zijn dat je net niet de juiste match hebt met zowel de tafel als de stoelen. Dan krijg je een set die het net niet is. Dan kun je beter op zoek gaan naar losse stoelen en een aparte tafel. Je hoeft dan ook niet bij dezelfde winkel alles te kopen. Het kan wel betekenen dat je zoektocht een stuk uitgebreider wordt en daardoor langer duurt. Als je het leuk vindt om zelf je set samen te stellen is dat natuurlijk geen enkel probleem. Leef je uit en ga voor de ultieme modellen.

Meer keuze dan eetkamerset

Bij een complete eetkamerset heb je meestal een beperkte keuze. Je kunt kiezen uit een aantal types en maten qua tafels en ook wat betreft de stoelen is de keuze meestal beperkt. Als je de losse onderdelen afzonderlijk koopt dan is the sky the limit. Je bepaalt helemaal zelf wat je kiest en welk combinaties je maakt. Als je wilt kun je kiezen voor 4 verschillende stoelen aan dezelfde tafel. Of je gaat voor een paar modellen met een armleuning en een paar modellen zonder.

Voordelen van een eetkamerset

Toch heeft het kopen van een complete eetkamerset ook voordelen. De leverancier heeft niet voor niks een set samengesteld. Daar is over nagedacht door een expert. Met een set weet je zeker dat je een aanschaf doet waarbij de verschillende onderdelen goed bij elkaar passen qua stijl. Waarschijnlijk zijn ze zelfs voor elkaar gemaakt en dat geeft dan een match made in heaven. Daarbij ben je in één keer klaar en hoef je niet op zoek naar afzonderlijke onderdelen.

Mix en match die altijd past

Het grootste voordeel van een eetkamerset die al voor je is samengesteld is dat je zeker weet dat alle onderdelen goed bij elkaar passen. De tafel heeft de juiste hoogte voor de stoelen en de stoelen passen goed onder de tafel, ook als ze een rugleuning hebben. Meestal is er best nog wat keuze en hoef je niet met een enkele optie genoegen te nemen. Bij Tomasso Tables kun je vaak kiezen uit verschillende kleuren en verschillende maten of materialen.