Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Zijn badkamers echt zo duur om te laten realiseren?

Er wordt van badkamers bijzonder vaak gezegd dat ze vrij duur zijn om te realiseren. Toegegeven, er zijn natuurlijk voordelige ruimtes in je woning terug te vinden. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er op dit vlak door de jaren heen een stevige evolutie plaats heeft gevonden. Een badkamer realiseren brengt ook vandaag de dag nog steeds niet onaanzienlijke kosten met zich mee, maar er bestaan wel heel wat interessante mogelijkheden om die kosten te drukken. Ben jij ook van plan om over te gaan tot het (laten) realiseren van een nieuwe badkamer voor in je woning? Dan is het zeker een aanrader om even grondig stil te blijven staan bij de onderstaande informatie. 

Wat maakt badkamers in de praktijk vrij duur om te realiseren?

Badkamers zijn in de praktijk vrij duur om te realiseren omdat er vergelijkbaar met bijvoorbeeld een keuken niet één, maar wel meerdere keren dient te worden geïnvesteerd. In eerste instantie is er de infrastructuur van de badkamer. Hiervoor geldt dat ze bestaat uit heel wat verschillende onderdelen. Wat deze onderdelen betreft kan je denken aan de onderstaande:

  1. Een bad en / of douche;

  2. Het badkamermeubel waar gebruik van wordt gemaakt;

  3. De verwarming die je hebt laten voorzien;

  4. Het eventuele toilet dat in de ruimte wordt geplaatst; 

  5. De ventilatie die moet worden voorzien; 

Bovenstaande is uiteraard nog niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van de verlichting, de boiler die moet worden geplaatst en ga zo maar door? Het spreekt voor zich dat de infrastructuur van badkamers uit ontzettend veel verschillende onderdelen bestaat waarbij elk onderdeel een bepaalde invloed uitoefent op de totale realisatiekost. 

Besparen op badkamers? Dat kan met deze tips! 

Badkamers kunnen dus in de praktijk best gepaard gaan met een vrij stevig kostenplaatje. Dit gezegd hebbende zal je ook tot de vaststelling komen dat er verschillende mogelijkheden bestaan om de standaard kosten niet onaanzienlijk te drukken. Wat dit betreft kan je denken aan deze tips:

  • Vergelijk de verschillende badkamers die op de markt zijn terug te vinden;

  • Kies niet voor een maatwerk, maar voor een standaard exemplaar; 

  • Let goed op de merken van bijvoorbeeld het bad, de douche, het toilet, etc.; 

  • Probeer zoveel mogelijk in één keer te kopen zodat je een kwantumkorting kan krijgen;

De bovenstaande vier tips kunnen er in de praktijk al voor zorgen dat de kostprijs van je badkamer sterk gereduceerd kan worden. Dit bovendien ook nog eens zonder dat je daarvoor genoegen dient te nemen met (aanzienlijk) kwaliteitsverlies. Ook dat is uiteraard erg belangrijk.

Conclusie; badkamers hoeven niet altijd even duur te zijn

Het spreekt voor zich dat badkamers samen met keukens zowat de duurste ruimtes zijn die je in je woning kan realiseren. Dit gezegd hebbende is het zeker niet zo dat een dergelijke ruimte altijd een rib uit je lijf hoeft te kosten, integendeel. Door aandacht te besteden aan de bespaartips die we eerder hierboven al voor je op een rijtje hebben gezet is het mogelijk om een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren. Dit bovendien ook nog eens zonder dat je daarvoor hoeft in te boeten op vlak van bijvoorbeeld degelijkheid en kwaliteit. Je zal er dus met andere woorden even wat moeite voor moeten doen, maar eens je bereid bent om die moeite te doen zal je tot de vaststelling komen dat het zeker mogelijk is om voordelig een mooie, kwalitatieve badkamer te realiseren in je huis.

Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen