Leuk in huis
Image default
Bloemen en Planten

Kweek uw eigen Verticale tuin, Simpel en Eenvoudig

De Verticale tuin in een Plantentas is momenteel helemaal hot. Je ziet het op steeds meer plaatsen en openbare gelegenheden. De verticale tuin is o.a. te zien op gebouwen en dakterrassen zoals Gemeentehuizen, Vliegvelden, Musea, Horeca, op de werkvloer en in winkels.

Het wordt ook wel woolly pocket of green wall genoemd.

Verticaal tuinieren ideaal in kleine ruimtes

De saaie witte muur of de tuin is in een paar minuten omgetoverd tot een mooi gekleurd geheel. Een groene oasemaak jezelf in deze plantentas en heeft beslist niet veel ruimte nodig. Er is altijd wel een plekje vrij waar de plantentas kan worden bevestigd.

Interessant voor de kinderen

Met een verticale tuin is de tuin in een handomdraai mooi gedecoreerd. Maak uw eigen groentetuin met een plantentas. Kweek keukenkruiden, zaden, bloemen, planten. Het is niet alleen leuk voor u zelf ook uw kinderen zullen het erg leuk vinden. Laat uw kinderen eens zien hoe het allemaal werkt.

De serre, balkon, muur, tuinhek of stadstuin bekleden met groen, heeft behalve esthetische redenen eveneens zeer veel andere voordelen zoals geluiddempend en rustgevend.

Rustgevend en Zuurstofrijk

Dat de verticale tuin een rustgevend effect op onze gemoedstoestand en welzijn heeft is bewezen.

In een groene omgeving is men minder gestressd en angstig en gelukkiger,  Men werkt beter en daardoor zijn er minder ziekmeldingen. Wanneer de planten groeien, vangen zij koolstofdioxide op en produceren ze daarmee weer zuurstof.

De verticale binnentuin is wel een ideale oplossing voor een saai tuinhek, muur, stadstuin, serre, dakterras of balkon in situaties voor kleine behuizing.

De verticale tuin is tevens ontzettend leuk om te vullen met kunstbloemen en kunstplanten, zo wordt er een onderhoudsarme situatie bereikt en heeft u een kleurrijk en vrolijk resultaat geboekt.

Voordelen van de verticale binnentuin:

  • Geluiddempend;
  • Ook zeer leuk met kunstbloemen en kunstplanten;
  • Leuk voor uzelf en de kinderen;
  • Regelen van de luchtvochtigheid groen;
  • Zeer weinig ruimte nodig;
  • Gunstig effect op het binnenklimaat 
  • Zorgt voor minder stress , meer ontspanning wat leidt tot 15% minder ziekteverzuim 
  • Verkrijgbaar in 4 zakken, 7 zakken, 2 zakken, 12 zakken

Met de verticale tuin van KunsthaagEU kunt u uw eigen gezonde klimaat maken, een plantentas wat bestaat uit hoogwaardig 260gr/m2 vilt.

Makkelijk te bezichtigen en te bestellen in de webshop van www.kunsthaag.eu

 

Bron van dit artikel : https://kunsthaag.eu/Verticale-tuin