Leuk in huis
Image default
Bouwen en verbouwen

Serre aan eigen huis?

Voor veel mensen is een serre aan huis een droom geweest die ze zich niet konden veroorloven. Dit kwam door de hoge bouwkosten van een serre aan huis dat veel te duur was voor de gemiddelde huiseigenaar. Nu is het voor de meeste wel betaalbare geworden door goedkopere bouw en productiekosten.

Vroeger moest de serre aan huis vrijwel helemaal met de hand worden gemaakt en alles moest op maat worden gemaakt. Nu is het met huidige technologie heel anders. Computers en machines maken nu grote delen van de serre aan huis in de fabriek. Het kost minder arbeid en er zijn minder mensen nodig. Dit is niet zo goed voor de werkgelegenheid in de fabrieken maar het drukt wel de kosten omlaag.

Door de lagere kosten is het voor een bouwbedrijf mogelijk om een serre aan huis ook goedkoper te bouwen. Zo is het dus voor een grote deel van huiseigenaren betaalbaar geworden om een serre aan huis te laten bouwen. Naast dat ze zelf ervan kunnen genieten gaat de waarde van hun huis ook nog eens omhoog. Het bouwen van een serre aan huis brengt zo dus ook voordelen met zich mee. Het is dus ook een investering voor later.

Bron van dit artikel :