Leuk in huis
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat doet een rietdekkersbedrijf?

Een rieten dakbedekking roept het beeld op van de gezellige huisjes van vroeger of van knusse boerderijtjes en huisjes die in sprookjes beschreven staan. Een rieten dak is een nog authentiek ambachtelijk product, maar de moderne techniek die de huidendaagse rietdekker gebruikt maakt het tot echt vakmanschap. Dat maakt dat iedereen van een rieten kap op zijn huis kan dromen!

Bij een rietdekker kan je tegenwoordig terecht voor een rieten dak op allerlei soorten van huizen, van een traditionele boerderij of chalet tot een vrijstaande villa of een nieuwbouwwoning. Bij nieuwbouwwoningen winnen rieten daken trouwens heel wat aan populariteit. Er wordt steeds vaker voor gekozen, ongeacht het ontwerp van het huis, klassiek of modern, een rieten dakbedekking past altijd. Een goed geplaatst rieten dak haalt vlot een levensduur van 25 jaar, maar kan als het goed onderhouden is zelfs tot langer dan 30 jaar meegaan. Een rieten dak heeft namelijk regelmatis een onderhoudsbeurt nodig om de perfecte kwaliteit ervan te behouden. Een regelmatige controle zorgt er ook voor dat grote renovaties eraan voorkomen kunnen worden. Een controle wordt uitgevoerd door het rietdekkersbedrijf, ze behandelen het dak voor vogelschade, slijtage en algen en mossen die zich op het dak vormen worden verwijderd.

Maar ook de levensduur van een rieten dak is dus nooit oneindig. Net zoals bij gewone pannendaken is het dan tijd om actie te ondernemen. In dat geval moet de rietdekker gecontacteerd worden, hij komt langs om het dak te bekijken en het nodige advies te geven. Het kan zijn dat het dak aan een volledige vernieuwing toe is, maar dat is niet altijd zo. Het kan ook dat een renovatie genoeg is om het dak weer mooi te herstellen. Als je al een pannendak hebt maar graag een rieten dak zou willen, kan je ook een rietdekker contacteren voor informatie.

Bron van dit artikel : https://www.rietwerk.nl