Leuk in huis
Image default
Dienstverlening

Bescherm jezelf tegen hittestress met zonwering met zuignappen

Om hitte in huis te voorkomen, plaatsen steeds meer mensen zonwering of een airconditioningsysteem. Maar woon je in een huurhuis of monumentaal pand, dan mag je dat soort aanpassingen aan de woning niet altijd zomaar maken. Je hebt recht op warmte in huis, maar over koelte staat niets in de wet. Toch is het belangrijk dat je de koelte kunt opzoeken, want anders loop je het risico dat je last krijgt van hittestress. In dit blog bespreken we daarom hoe je het binnen koel houdt als zonneschermen of andere aanpassingen aan het huis niet mogen. Het antwoord in het kort? Zonwering met zuignappen.

Waarom is koelte zo belangrijk?

Het wordt ‘s zomers steeds warmer in Nederland. Dit kan leiden tot hittestress, oftewel een groep vervelende lichamelijke en mentale klachten die ontstaan als gevolg van oververhitting. Een aantal van de symptomen van hittestress zijn:

  • Slecht slapen;

  • Vermoeidheid;

  • Concentratieverlies;

  • Hoofdpijn;

  • Spierpijn;

  • Depressieve klachten;

  • Agressie;

  • Overmatige dorst;

  • Overmatig zweten.

Hoe voorkom je hittestress?

Om hittestress te voorkomen, is het belangrijk dat je de temperatuur in huis op een comfortabel niveau houdt. Vooral ’s nachts is het van groot belang om een koele omgeving in je slaapkamer te creëren. Als zowel elektrische zonwering als airconditioning geen haalbare opties zijn, kun je overwegen om een ventilator in je slaapkamer te plaatsen. Maar op zeer warme dagen blaast een ventilator de warme lucht alleen maar rond. Daarom zul je een andere manier moeten vinden om in huis toch een koele omgeving te handhaven.

Sunwise-zonwering: tot wel 8°C koeler

Ben jij op zoek naar een niet-permanente manier om het in huis koel te houden? Dan is de zonwering met zuignappen van Sunwise een uitkomst. Deze vorm van zonwering plaats je aan de binnenkant van je ramen (de buitenkant is ook mogelijk) door de zuignappen tegen het glas te drukken. Op die manier ervaar je de voordelen van zonwering, zonder dat je veranderingen aan je woning aanbrengt. Zonwering met zuignappen houdt het zelfs wel 8°C koeler in huis!

Zodra je de zonwering niet meer nodig hebt – bijvoorbeeld omdat het buiten minder warm wordt – haal je de schermen weer eenvoudig los. Ook als je gaat verhuizen kun je de zonwering meenemen. En het beste van alles? Sunwise-zonwering is relatief goedkoop. Kies daarom voor de zonwering van Sunwise en voorkom hittestress.