Leuk in huis
Image default
Dienstverlening

Gas te duur? Ga voor elektriciteit!

Jarenlang was gas een betrouwbare en betaalbare energiebron. Elektrische alternatieven voor op gas werkende apparaten, zoals de verwarming, waren doorgaans dusdanig duur dat de investering moeilijk te rechtvaardigen was. Maar nu is daar verandering in gekomen. Er is minder gas beschikbaar, en dat kunnen we terugzien in de prijzen. Daarom is er nu een opmars van de alternatieven voor gas: elektrische verwarmingssystemen zoals warmtepompen beginnen de plek van de CV-ketels over te nemen. Maar niet alle panden zijn hierop voorbereid. Zeker in oudere panden heeft het lichtnet simpelweg niet de capaciteit om een warmtepomp van stroom te voorzien. Schakel daarom de hulp van Elektricien Leiden in om ervoor te zorgen dat jouw huis klaar is voor de toekomst.

Elektrisch verwarmen: helemaal niet duur meer

De grootste gasverbruiker in je huis is waarschijnlijk de CV-ketel: dag in dag uit zorgt het ervoor dat je huis warm blijft, maar dat is nu wel tegen een flinke prijs. Een warmtepomp of wisselaar biedt uitkomst. Er bestaan twee soorten warmtepompen: warmtepompen die de warmte uit de grond halen, en warmtepompen die de warmte uit de buitenlucht halen. Het eerste soort is eigenlijk alleen rendabel bij de bouw van een huis, maar het tweede soort kan altijd. Het is namelijk veel efficiënter om warmte te verplaatsen dan nieuwe warmte op te wekken. Deze apparaten slurpen wel stroom, maar dat is nog altijd goedkoper dan gas.

Douchen: het lijkt weinig, maar…

Wist je dat een jaar lang dagelijks vijf minuten douchen nu 170 euro duurder is dan vorig jaar? Reken maar eens uit hoeveel dat jouw gezin kost, zeker als je meerekent dat de meesten langer dan vijf minuten douchen. (Het blijkt een leuke vakantie hé.) Maar ook hier kan je over op elektriciteit. Je kan namelijk een elektrische boiler in je badkamer laten plaatsen. Deze boilers verbruiken geen gas meer, en als extra voordeel is het water ook nog eens eerder warm.