Leuk in huis
Image default
Gezond wonen

Houtworm en boktor bestrijden – uw woning vrij van ongedierte

Als je iets van houtworm bestrijding afweet, dan weet je dat het geen simpel klusje is. De gemiddelde huiseigenaar zal zich niet snel wagen aan het verwijderen van houtworm of het bestrijden van boktor. Want waarom worden deze termen vaak door elkaar gebruikt?

Een boktor is een van de vele ‘drooghoutboorders’. Dit zijn kevers en torren die eitjes leggen in droog, onbehandeld hout. Wanneer deze eitjes uitkomen doen de larven zich tegoed aan het hout.  Deze larve wordt de houtworm genoemd, maar kan dus van verschillende soorten kevers en torren afkomstig zijn. Ze vestigen zich vaak in balken op zolder, antiek en ander droog onbehandeld hout. Soms kun je nachts een knagend geluid horen. Neem dan direct actie!

Houtworm inspectie

Om een goede inschatting te kunnen maken van de werkzaamheden, kun je een houtworm inspectie laten uitvoeren. Aan de hand van deze inspectie kan de ongediertebestrijder een goede inschatting maken van de handelingen die nodig zijn om de houtworm effectief te bestrijden. Hierbij wordt eerst een passende offerte uitgebracht.

Werkwijze houtworm bestrijding

Bevriezing

Nadat de houtworm is gelokaliseerd wordt het gebied d.m.v. bevriezing dermate gekoeld dat de houtworm het zeker niet zal overleven. Dit is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier van houtworm behandelen en zal in de meeste gevallen worden toegepast.

Chemicaliën

Wanneerbevriezen geen optie is, bijvoorbeeld bij een grote besmetting,  kunnen chemicaliën worden gebruikt om de houtworm te verdelgen. 

Omdat dit vaak nogal wat voeten in de aarde heeft (Denk hierbij aan het afsluiten van ruimte(n) afsluiten voor bewoners) geniet deze behandeling niet de voorkeur. 

De chemische stoffen mogen alleen worden gebruikt door ene gecertificeerd ongediertebestrijder, en is niet beschikbaar voor consumenten. Daarbij is deze methode niet het meest milieuvriendelijk. 

Garantie

OBenP geeft garantie op haar werk. Dit betekend dat de houtworm 100% bestreden is, en zal nooit meer terugkeren. OBenP werkt voor zowel particulieren als bedrijven in de gebieden rond Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch! Woont u dus in of rond deze plaatsen? Dan komt OBenP graag bij u de houtworm bestrijden!

Bron van dit artikel :