Leuk in huis
Image default
Gezond wonen

Waarom een matrasbeschermer gebruiken?

Het wordt sterk aangeraden om er altijd voor te kiezen om in uw bed gebruik te maken van een speciale matrasbeschermer. Veel mensen doen dit echter toch nog niet omdat ze er nog niet meteen de meerwaarde van inzien. Geldt dat ook voor u? Dan is het belangrijk om daar verandering in te brengen. Er kan in de praktijk namelijk worden vastgesteld dat er wel degelijk heel wat interessante voordelen kunnen worden toegeschreven aan het gebruik van een matrasbeschermer. Bent u nog niet overtuigd? Wij zetten deze verschillende voordelen graag op deze pagina even uitgebreid voor u op een rijtje.

Bestel vandaag nog een hoeslaken bij uw matrasbeschermer.

De matrasbeschermer beschermt uw matras tegen vocht en vuil

In eerste instantie is het wellicht algemeen bekend dat het menselijk lichaam tijdens de nacht heel wat vocht verliest. De hoeveelheid varieert van een halve tot een volledige liter en is dus altijd behoorlijk aanzienlijk. Warmte en transpiratie kunnen ervoor zorgen dat er een vochtige bed-omgeving ontstaat welke niet alleen onaangenaam, maar ook zeer onhygiënisch is. Het is namelijk zo dat met name huisstofmijt, microben en bacteriën zich hier opperbest in voelen. Om dit te vermijden kan er gebruik worden gemaakt van een matrasbeschermer. Deze wordt geplaatst tussen de matras en het hoeslaken en voorkomt dat vocht en / vuil door de lakens tot in de matras weet te dringen. Let op, bent u iemand die last heeft van allergieën? In dat geval kan het interessant zijn om gebruik te maken van een speciale anti huisstofmijt matrasbeschermer.

Een matrasbeschermer verlengt de levensduur van uw matras

Het valt misschien niet meteen op, maar het is in de praktijk wel degelijk zo dat een matras langzaam maar zeker sporen van slijtage kan gaan vertonen. Deze sporen van slijtage kunnen ontstaan door wrijving, vocht en vuil en geurtjes. Wast u regelmatig de lakens? Ga er dan niet zomaar vanuit dat uw matras optimaal is beschermd, want dat is niet het geval. Door gebruik te maken van een matrasbeschermer wordt in ieder geval voorkomen dat zaken zoals bijvoorbeeld vuil, vocht of geurtjes zich in de matras kunnen nestelen. Dit terwijl er tegelijkertijd toch voor wordt gezorgd dat de matras kan blijven ademen. Er zal vastgesteld kunnen worden dat uw matras op deze manier werkelijk veel langer mee zal blijven gaan.

Het slaapcomfort kan sterk worden verbeterd

Nog een niet onbelangrijk voordeel waar u op kunt rekenen bij het gebruik van een matrasbeschermer heeft te maken met het slaapcomfort dat op die manier kan worden gerealiseerd. Matrasbeschermers zijn op de markt verkrijgbaar in tal van verschillende materialen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om u te wapenen tegen de koude winternachten door gebruik te maken van een warm materiaal zoals molton. Voor de zomer kunt u dan weer opteren voor het gebruik van een lichter materiaal zoals badstof of polykatoen. Dit grote aanbod aan mogelijkheden zorgt ervoor dat uw matras altijd optimaal is beschermd terwijl u ook nog eens kunt genieten van een echt optimaal slaapcomfort. Dit geldt overigens ook voor wanneer u nog gebruik maakt van een iets oudere matras.

 

Bron van dit artikel :