Leuk in huis
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke activiteiten in je vrije tijd met kinderen

Leuke activiteiten in je vrije tijd met kinderen

Als ouders kennen we het allemaal, kinderen die zich vervelen. Vooral in het najaar is dit iets wat veel voorkomt. Het weer buiten is somber en iedereen is druk met school en werk. Daarom is het extra leuk wanneer je iets doet met hen in je vrije tijd. Dit kan zo kort zijn als een paar uurtjes en zo lang als een heel weekend. Dit beetje extra aandacht zal zo goed doen. Maar welke leuke activiteiten kan je met je kinderen ondernemen in je vrije tijd?

 

Lekkernijen bakken

Deze activiteit past in de agenda van iedereen. Bakken is iets wat kinderen altijd leuk vinden om te doen. Het is een gezellige bezigheid en je houdt er iets lekkers aan over. Heb je weinig tijd? Koop dan een kant en klaar pak met de benodigde ingrediënten in de supermarkt. Er zijn zelfs creaties waarbij je alleen water hoeft toe te voegen. Echter is het baksel volledig zelf maken het allerleukst. Zoek een recept voor jouw favoriete taart, cake of ander baksel en koop alle ingrediënten.  Samen kan je de lekkerste baksels maken. Maak deze vrije tijd extra leuk met mooie versieringen. In de supermarkt zijn genoeg opties om bijvoorbeeld cup cakes te versieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan marsepein en fondant.

 

Spelletjes spelen

Ook wanneer het buiten slecht weer is kan je genoeg spelletjes spelen. Hierbij hebben we het niet over actieve spelletjes zoals verstoppertje en tikkertje. Bord- en kaartspellen zijn het geweldige alternatief. Heb je niet veel vrije tijd? Een potje kaarten, Uno of Beverbende is al gespeeld in een paar minuten. Er zijn genoeg opties op de markt die jullie zowel samen als in een grote groep kunnen doen. Sommige spellen zijn ook erg leuk om alleen te spelen. Het voordeel van spellen is dat ze leuk zijn voor iedere leeftijd. Welk spel ga jij spelen met je gezin op een vrije avond? Welbekende opties zijn Qwixx, Regenwormen en 30 Seconds.

 

Activiteiten in de buitenlucht

Het weer is misschien niet altijd even mooi in het najaar, maar daardoor kan je niet altijd binnen zitten. Net zoals je kinderen bevind jij je vaak binnen. Denk aan werk, school en relaxen in huis. Daarom is het belangrijk om samen leuke dingen in de buitenlucht te ondernemen. Dit kan ze simpel zijn als een lange wandeling met de hond. Een ander idee is een ommetje fietsen na school in plaats van direct naar huis. Heb je wat meer tijd? Organiseer dan een leuke activiteit voor jouw kinderen. Zo zijn jullie er even heerlijk tussenuit. Ga bijvoorbeeld op ontdekking in een speelbos. Of bezoek een kinderboerderij om te leren over alle dieren. Waar neem jij je kinderen mee naartoe dit weekend?

http://vrijetijdsite.nl/