Leuk in huis
Image default
Huishoudelijk

Lelijk tafelblad wegwerken met plakfolie of een tafelkleed?

Stel je eettafel is op zich nog goed, maar het tafelblad is niet zo mooi meer. Wat doe je dan? Natuurlijk kun je dan een nieuwe tafel kopen. Maar dat is niet goedkoop. En in deze tijden, waarin waarschijnlijk een crisis in het vooruitzicht ligt, is dat misschien niet de slimste keuze. Wat je ook kunt doen is het lelijke tafelblad wegwerken met behulp van een tafelkleed. Er zijn zoveel leuke tafelkleden te koop, en hiermee is het probleem eigenlijk heel snel en heel simpel opgelost. Een stuk goedkoper dan een hele nieuwe tafel kopen en als je voor een tafelkleed van pvc gaat, heeft het ook nog zo z’n voordelen, want die kun je met een nat doekje zo weer schoon poetsen.

Een tafelkleed zorgt voor een mooi tafelblad

Een tafelkleed zorgt dat je tafelblad helemaal is weggewerkt. En zijn je tafelpoten ook lelijk? Koop dan gewoon een tafelkleed op maat en zorg dat het kleed aan alle kanten een flinke overhang heeft. Kies voor een leuk tafelkleed dat goed bij je interieur past en maak zo een gezellig cossy plekje in je huis! Hoezo leuk in huis?! Dit is zeker leuk.

Een andere oplossing voor je lelijke tafelblad is om gebruik te maken van plakfolie. Heb je daar interesse in? lees dan snel verder!

 

plakfolie ideeën

Met plakfolie een tafelblad als nieuw

Met behulp van plakfolie kun je je tafelblad ook vernieuwen. Dit kost wel wat meer werk dan dat je gewoon een tafelkleed over het blad heen legt. Je moet namelijk zorgen dat het blad helemaal glad is. En als het blad van hout is moet het soms worden voorbehandeld omdat het zelfklevende folie niet altijd op elk materiaal blijft kleven. Maar met plakfolie maak je een tafelblad wel weer als nieuw. Je kunt hierbij kiezen uit een zwart plakfolie, een hoogglans witte of een print met een hout kleurtje. Ook kun je kiezen voor een zwart marmer plakfolie of een witte. Dat is best leuk want als je je tafelblad hiermee bekleed, lijkt het net alsof je een dure luxe marmeren tafel hebt.

Je tafelblad vernieuwen met plakfolie is dus echt een aanrader, maar is wat meer werk dan dat je gewoon even snel een tafelkleed koopt. Toch is het echt de moeite waard!