Leuk in huis
Image default
Kinderen

Tips en inspiratie voor het kopen van een kinderbed

Voor een mens is een goede nachtrust zeer belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dit geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Als ouder wil je dus ook graag dat je kind kan slapen in een goed bed en genoeg rust kan pakken. In de praktijk blijkt dat een kinderbed uitkiezen nog niet zo makkelijk is. Er is een enorm aanbod, en je kind wil zelf ook graag mee beslissen. Allemaal leuk dat er een groot aanbod is, maar hoe kom je nu tot een leuke keuze voor jouw kind. Om je op weg te helpen zijn hier enkele mooi opties genoemd en worden er tips genoemd voor het kopen van een nieuw kinderbed.

Een bedhuisje voor de kinderkamer?

Kinderbed huisjes zijn steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Deze huisjes kun je in vele soorten, materialen en kleuren krijgen. Je kunt er zelfs voor kiezen als je handig bent om deze bedden zelf te maken. De meeste bedhuisjes zijn niet moeilijk om zelf te maken. Ben je niet zo handig? Dan kan je natuurlijk ook een mooi bedhuisje kopen in de winkels. Met een bedhuisje heeft je kind echt het gevoel dat hij of zij een eigen plekje heeft. Een bedhuisje kan je in een uitgebreide versie krijgen wat echt op een huisje lijkt, maar je kunt ook alleen een frame kopen die weer handiger in gebruik is met het verschonen van het beddengoed. Naast het bedhuisje zelf kan je ook nog accessoires kopen die leuk bij het bed passen. Zo kun je denken aan een leuke licht slinger of aan mooie gordijntjes voor het open en dicht doen van het bedhuisje. Naast deze twee items kan je zelf ook creatief zijn en samen met je kind het bedhuisje versieren doormiddel van verven, tekenen of andere versier mogelijkheden.  Een variant van een bedhuisje is het tipi bed. Dit bed geeft een unieke uitstraling aan het bed en de kinderkamer.

Een autobed of prinsessen bed?

Dit soort bed kent iedereen en is nog steeds zeer populair bij kinderen. Dit komt omdat in de loop van jaren de bedden steeds mooiere uitstralingen hebben gekregen waardoor het lijkt of je als kind echt in een raceauto zit of in een prinsessenkoets. Het aanbod in autobedden en prinsessenbedden is groter geworden wat er ook voor heeft gezorgd dat de kwaliteit beter is en er meer keuze is. Je kan nu bijvoorbeeld voor een raceauto, brandweerauto of bijvoorbeeld voor een London bus kiezen. Ook voor deze bedden zijn bepaalde accessoires te krijgen. Je kan hierbij denken aan stickers voor op de auto of prinsessen bed of bepaalde vloerkleden die bij het thema passen.

Een halfhoogslaper met glijbaan

Een zeer populair kinderbed is de halfhoogslaper met glijbaan. Deze bedden hebben een bed aan de bovenkant waar je vanaf kan met een glijbaan en aan de onderkant van het bed is in veel gevallen nog een speelruimte die met muren van stof dicht zijn gemaakt. Dit bed kan een ideale speelplek zijn voor je kind waar hij of zij zich helemaal thuis voelt. Een halfhoogslaper met glijbaan kan net als een bedhuisje als een soort van tweede huis voelen.