Leuk in huis
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Horren en hordeuren, mooi op maat

In de zomer zijn horren en hordeuren een comfortabele toevoeging aan je huis. Op deze manier houd je onhygiënische en irritante insecten buiten en kan het huis regelmatig worden geventileerd, geen overbodige luxe na een warme dag.

Bij Creon bestel je mooie en sterke horren en hordeuren op maat, zodat je ze alleen maar hoeft te monteren en in het najaar gemakkelijk kunt demonteren. Voor elk soort raam of deur is er een geschikte hor. Laat de zomer maar komen!

 

Kies bij Creon voor je ramen tussen inzethorren, klemhorren en rolhorren

Voor kunststof kozijnen zijn inzethorren ideaal, vooral bij draai-kiepramen. Bij elke beweging van het raam blijft de hor zitten. De inzethorren worden bevestigd met een klemsysteem. Aan de boven- en onderkant zit een veer, waarmee je de inzethor tussen de kozijnen vastzet en ook gemakkelijk weer losmaakt. Deze inzethorren zijn in verschillende kleuren te bestellen, neutrale kleuren maar ook rood, groen of blauw, zodat je ze kunt aanpassen aan de rest van het huis.

 

Voor aluminium kozijnen zijn klemhorren een handige oplossing. Deze worden geleverd met klemmen, te bestellen in verschillende dieptes, en kunnen zo zonder boren worden bevestigd. Draai-kiepramen kunnen gewoon geopend en gesloten worden, de klemhor blijft zitten. Dit soort horren zijn bij Creon ook in allerlei kleuren te bestellen.

 

Rolhorren zijn geschikt voor allerlei ramen, dakramen, draai-kiepramen, schuiframen en draairamen. Je plaatst ze ‘in de dag’, dus in het kozijn of ‘op de dag’, voor het kozijn. Bij de laatste manier van plaatsen lijkt het raam groter en kunnen lelijke kozijnen handig worden bedekt. Je monteert twee geleiders aan de linker- en rechterkant en daarop wordt de bak met het rolgordijn geplaatst. Door een speciaal mechanisme gaat het rolgordijn langzaam omhoog in plaats van omhoog te schieten, waardoor hij langer meegaat. Aan de onderkant zit een borstelrand voor extra goede afsluiting. Er is keuze uit meerdere kleuren.

 

Mooie plissé hordeuren voor je deuren, tuindeuren en schuifpui

Plissé hordeuren hebben een chique uitstraling, zijn handig te bedienen en geschikt voor deuren die naar binnen of buiten draaien, openslaan of een schuifsysteem hebben. Ze vouwen zich rustig op bij het terugschuiven, zijn sterk, gaan lang mee en zijn windvast. Ook zijn ze fijn om naar te kijken en in lichte en donkere kleuren te bestellen. Bij twijfel over opmeten of monteren kun je altijd bellen of mailen, de medewerkers van Creon geven je graag extra advies over alle soorten horren.

Bron van dit artikel : https://www.creon-kozijnen.nl/horren.html