Leuk in huis
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Soorten vouwgordijnen

Er zijn diverse soorten vouwgordijnen waar u uit kunt kiezen. Met dit bericht proberen wij u een beetje op weg te helpen welk type vouwgordijn goed zou passen in uw interieur. Er zijn transparante, inbetween, semi-transparante, dichte, gevoerde en verduisterende vouwgordijnen, ieder met een eigen functie.

– Transparante vouwgordijnen
– Inbetween vouwgordijnen
– Semi-transparante vouwgordijnen
– Dichte vouwgordijnen
Gevoerde vouwgordijnen
– Verduisterende vouwgordijnen

Deze vouwgordijnen zijn gemaakt van een transparante stof zoals een vitrage of batist. Wanneer het vouwgordijn naar beneden hangt kunt u overdag gewoon door de stof naar buiten kijken en is er weinig inkijk uw woning in. Vaak wordt dit gecombineerd met een andere raamdecoratie die u ’s avonds kunt sluiten om alle inkijk weg te nemen. Transparante vouwgordijnen zorgen voor een gezellige huiselijke sfeer.

Deze worden gemaakt van een inbetween stof zoals u dat ook kent van inbetween gordijnen. Deze stoffen zin wat dikker dan de transparante stoffen en geven overdag dan ook meer privacy. Een reden om te kiezen voor inbetween vouwgordijnen is dat deze nog wat meer sfeer brengen dan de gewone transparante vouwgordijnen. Daarnaast nemen deze vouwgordijnen ook wat meer direct zonlicht weg uit uw woning.

Semi-transparante vouwgordijnen zitten tussen inbetween en dichte stoffen in . Overdag heeft u geen inkijk door deze vouwgordijnen. De inkijk ’s avonds zal minimaal zijn en is vooral afhankelijk hoe fel u de verlichting heeft branden. Vaak zijn dit warme stoffen die u een gevoel van luxe geven. Het is mogelijk om deze semi-transparante vouwgordijnen ook te voorzien van een voeringstof.

Het woord zegt het eigenlijk al, dichte vouwgordijnen hebben geen inkijk. Deze stoffen zijn dikker geweven en hebben geen inkijk door de stof. Houd er dus rekening mee dat u zelf ook niet naar buiten kunt kijken door de stof. Dit is een ideale keuze als u verder geen andere raamdecoratie toepast omdat u met de dichte vouwgordijnen geen inkijk heeft.

U kunt de vouwgordijnen laten voorzien van een normale voeringstof. Er zijn diverse redenen, zo is uw vouwgordijn niet dicht genoeg waardoor een voering zorgt voor de privacy. Daarnaast geeft de voering extra bescherming tegen verkleuring van de vouwgordijnen en een extra volle look. Wanneer u door het huis 3 verschillende kleuren vouwgordijnen toepast kunt u met de voeringstof er ook voor zorgen dat er van buitenaf maar 1 kleur voeringstof zichtbaar is.

 

Deze vouwgordijnen krijgen ook een voeringstof aan de achterzijde maar deze stof is dan verduisterend. Deze vouwgordijnen zijn 100% verduisterend, wel kan er iets licht langs de zijkanten komen omdat het vouwgordijn vrij van de kozijnen moet kunnen bewegen. Deze voering is net als de normale voering beschikbaar in verschillende kleuren. Vaak wordt er gekozen voor een roomwitte voering omdat dit een rustige uitstraling heeft aan de buitenzijde.

Bron van dit artikel : https://blinddesign.nl