Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Dankzij overstappen.nl sluit je de beste woonverzekering af!

Ben je eigenaar van een woning of huur je een huis? Dan is het belangrijk om al je spullen in en rond je woning goed te verzekeren. Een ongeluk is namelijk snel gebeurd. Maar uit welke verzekeringen heb je nu juiste de keuze en waar kan je deze afsluiten?

Verschil tussen een opstal- en een inboedelverzekering

Je hebt vast en zeker wel eens gehoord van de woonverzekering. Een woonverzekering omvat twee verschillende verzekeringen, namelijk de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Een opstalverzekering of woonhuisverzekering verzekert al je spullen die vast aan je huis zitten. De inboedelverzekering daarentegen verzekert alles wat verhuisbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubels, gordijnen en elektrische apparaten.

Een uitgebreide woonverzekering

Vroeger moest je de inboedel- en de opstalverzekering apart afsluiten. Tegenwoordig bieden verschillende verzekeraars echter een combinatie van beide verzekeringen aan, de zogenaamde woonverzekering. Sluit je deze verzekering af, krijg je dus zowel schade aan je woning als schade aan de spullen in je woning terugbetaald. Zo hoef je bij een brand of storm niet uit te zoeken wat onder welke verzekering valt en krijg je alles in één keer vergoed!

Wanneer sluit je een woonverzekering af

In Nederland is het niet verplicht een woonverzekering af te sluiten. Bij een koopwoning is het wel sterk aanbevolen je huis goed te verzekeren. Ontstaat er schade aan je woning, kunnen de kosten namelijk al heel snel hoog oplopen. Bovendien moet je vaak over een woonverzekering beschikken om een hypotheek af te sluiten. De bank leent je namelijk heel wat geld en wil natuurlijk dat het onderpand, je woning, uitstekend is verzekerd. Huur je een woning, dan is een woonverzekering niet nodig. De eigenaar staat immers in voor de opstalverzekering. Je bent zelf in dit geval alleen verantwoordelijk voor het verzekering van je inboedel.

Wat kan overstappen.nl voor je betekenen?

Je wil natuurlijk alleen de beste verzekering afsluiten. Sluit daarom een woon- of inboedelverzekering bij overstappen.nl af. De premies van beide verzekeringen zijn namelijk afhankelijk van heel wat factoren. Er wordt onder andere naar het type woning, de stad waarin je woont en de brandveiligheid gekeken. Vergelijk daarom je woonverzekering bij overstappen.nl. Door te kiezen voor een woonverzekering bij overstappen.nl, weet je namelijk zeker dat je de beste verzekering voor jouw situatie afsluit. Huur je een woning? Vergelijk dan je inboedelverzekering bij overstappen.nl! Overstappen.nl vindt namelijk dat iedereen het recht heeft op een goedkope verzekering met uitstekende voorwaarden. Op basis van jouw persoonlijke situatie wordt er daarom een duidelijk overzicht gecreëerd, zodat je een weloverwogen en verfijnde keuze kan maken!