Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Tips om zelf een blokhut in de tuin te bouwen!

Een heerlijk warm huisje waarin je jezelf lekker terug kan trekken als je daar behoefte aan hebt, dat klinkt veel mensen als muziek in de oren. En dat is ook niet zonder reden, het is vandaag de dag gewoonweg behoorlijk druk in het leven van veel mensen. Het is dan geen overbodige luxe om jezelf even te kunnen afsluiten van de drukke wereld met al zijn prikkels. Je hoofd kan behoorlijk op hol slaan van alle mensen die iets van je willen, en alle geluiden om je heen. Het is dan onwijs fijn om een blokhut in je tuin te hebben die goed geïsoleerd is zodat je geen last hebt van andere mensen. Maar, hoe bouw je zo’n blokhut in je tuin? Hieronder lees je meer over deze doe het zelf klus!

 

Ruim je tuin op

 

Allereerst is het van cruciaal belang dat je goed bedenkt waar jij je blokhut wil gaan bouwen. Het moet een logische plek betreden waarbij de blokhut niet te veel in de weg staat. Het is dan ook handig om de blokhut niet te dicht bij de garage of schuur te plaatsen, want voor je het weet kunnen bepaalde deuren niet meer open of dicht, of verzakt de grond waardoor de hut scheef komt te staan.

 

Voldoende materiaal

 

Daarnaast moet je bedenken van welk materiaal je de blokhut gaat maken. De meeste hutten worden van hout gemaakt, dat brengt een knus en gezellig gevoel met zich mee. Maar, hout kan best wel prijzig zijn. Misschien kan je een duurzamere bron vinden door bepaalde materialen te recyclen. De keuze is reuze!

 

Kijk tutorials of huur een klusjesman in

 

Het is nog maar de vraag of zo’n blokhut bouwen aan jou besteed is. Als je van klussen weinig kaas gegeten hebt, dan is het wellicht niet heel verstandig om blanco aan zo’n avontuur te beginnen. Lees je van tevoren goed in, kijk video’s online hoe ervaren klusjesmannen bepaalde zaken aanpakken, en overleg met handige mensen in jouw sociale kring. Op deze manier kan je je kennis vergroten zonder al te veel moeite te hoeven doen. Als jij dit helaas niet voor elkaar kan krijgen, dan kan het beter zijn om een klusjesman in te huren en van de doe het zelf klus een ander soort klus te maken.

 

Verhuren als extra inkomstenbron


Als je blokhut dan helemaal af is, dan kan het voordelig zijn om de blokhut af en toe te verhuren aan andere mensen die zich willen afsluiten van de drukke wereld. Op deze manier kan je langzaam je initiële investeringen weer terugverdienen, want het bouwen en financieren van zo’n blokhut is best een prijzige aangelegenheid. Het verhuren van de blokhut kan weer voor extra brood op de plank zorgen. Ideaal!