Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Vakkundig de dakkapel laten reinigen door een specialist

Dakkapellen kunnen door de combinatie van wind, regen en zonneschijn akelig vies worden. Dat is iets wat veel mensen zullen beamen. Kijk maar eens rond en zie zelf hoeveel vuile dakkapellen u ziet. Dat is ook niet zo vreemd. Dakkapellen vangen namelijk veel vuil. En heeft de dakkapel een plat dak? Dan blijft het vuil bovendien eenvoudig op het dak liggen. Ook hebben veel dakkapellen een lichte kleur waardoor het vuil extra goed zichtbaar is.

Het vuil dat zich op of aan een dakkapel nestelt ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar kan op verschillende manieren problemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het afvoerputje dat verstopt raakt en een lekkage veroorzaakt of het vuil dat zich in de houten boei- of rabatdelen bijt en versnelde slijtage tot gevolg heeft. Periodiek uw dakkapel laten reinigen is daarom sterk aan te bevelen. Het schoonmaken van uw dakkapel zorgt altijd voor een langere levensduur.    

Waarom uw dakkapel laten reinigen en niet zelf doen?

Veel mensen denken helaas te lichtzinnig over het schoonmaken van hun dakkapel en hebben het idee deze klus zelf eenvoudig uit te voeren. Het schoonmaken van een dakkapel is echter niet eenvoudig. Daarbij zijn er serieuze risico’s aan deze klus verbonden. De dakkapel begeeft zich namelijk op het dak. Hierdoor is de buitenzijde niet eenvoudig te bereiken. Bovendien moet er veilig gewerkt kunnen worden. Hiervoor zijn een hoogwerker of klimmaterialen vereist. Een dakkapel laten reinigen door een dakkapellen specialist is daarom niet alleen veiliger, maar ook aanzienlijk goedkoper.

Voordelig een dakkapel laten schoonmaken

De kosten voor het schoonmaken van een dakkapel zijn sterk afhankelijk van de dakkapel afmetingen, maar ook hoe vies de dakkapel is en of de dakkapel na de schoonmaakbeurt gewaxt moet worden. Gelukkig is een schoonmaakbeurt vaak niet deur. Gemiddeld liggen de kosten voor het reinigen van een dakkapel tot 3 meter rond de €60,- per dakkapel. De kosten voor het schoonmaken van dakkapellen groter dan 3 meter liggen gemiddeld rond de  €85,- per dakkapel.

Wilt u op een eenvoudige manier kosten besparen? Plaats dan gratis uw klus op de website Dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u van verschillende schoonmaakbedrijven uit uw regio de prijs en kunt u eenvoudig vergelijken. Door te vergelijken bespaart u al snel 20% op de totale kosten. Uw uiteindelijke besparing kan echter oplopen tot zelfs 40%. Klik op de onderstaande link om direct uw klus te plaatsen.

Bron van dit artikel :