Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Waarom zijn tiny houses zo populair?

Op de hoogte blijven van actuele trends is een belangrijk aspect van de makelaardij. Misschien ben je je al enigszins bewust van de tiny house beweging, een trend die populair blijft in Europa en andere ontwikkelde gebieden en landen.

De tiny house beweging is er een die mensen oproept om eenvoudig te leven in kleine of piepkleine huizen. Als de tiny house beweging blijft groeien, kan dat gevolgen hebben voor de vastgoedsector. In plaats van traditionele huizen te kopen, kiezen mensen ervoor om tiny houses te bouwen die op stukken gehuurde grond staan.

Bewegingsvrijheid
Een aantrekkingskracht van tiny homes is dat ze klein genoeg zijn om te reizen. Voor individuen die meerdere locaties willen verkennen, stelt een tiny home hen in staat om op te pakken en te gaan wanneer ze willen. De meeste tiny homes kunnen per trailer worden vervoerd. De huiseigenaar moet dan een stuk grond huren om het tiny home te parkeren. Deze vrijheid biedt de mogelijkheid om elke gewenste locatie te verkennen en toch een plek te hebben om te wonen.

Sommigen vergelijken tiny houses met campers. Tiny houses hebben echter meestal esthetische overeenkomsten met een traditioneel huis. Tiny houses zijn ook zwaarder dan campers en zijn niet bedoeld om zo vaak verplaatst te worden. Campers worden ook beschouwd als voertuigen en dalen in waarde, terwijl tiny houses beschouwd worden als permanente constructies. Tiny houses hebben meestal een langere levensduur en een hogere doorverkoopmarge. De keuze tussen een camper en een tiny house hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeuren, budget en behoeften.

Eenvoudige levensstijl
Een andere reden waarom mensen een tiny house verkiezen boven een traditioneel huis is dat ze een minimalistische levensstijl willen leiden. De kleine oppervlakte van een tiny house betekent dat huiseigenaren moeten nadenken over welke spullen essentieel zijn en welke spullen ze weg kunnen doen.

Traditionele huizen kunnen gemakkelijk vol raken met meubels, kleren, boeken en decoratieve voorwerpen. Sommige mensen vinden deze rommelige levensstijl stressvol en willen af van spullen die geen waarde toevoegen aan hun levensstijl. Als ze een tiny house hebben, hebben ze een beperkte hoeveelheid ruimte en moeten ze zorgvuldig kiezen welke spullen ze in hun huis houden. Met minder spullen blijven ze beter georganiseerd en gaan ze bewuster om met hun persoonlijke bezittingen.

Met minder spullen kunnen mensen vaak milieuvriendelijker leven. Ze hebben uiteindelijk duurzamere spullen. Ze kunnen bijvoorbeeld herbruikbare waterflessen kopen in plaats van plastic bekers, omdat de plastic bekers onnodig veel ruimte innemen en na één keer gebruiken worden weggegooid.

Een Tiny House bouwtekening om zelf een tiny house te bouwen kun je eenvoudig online vinden.