Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij het kiezen van zonwering

U heeft beslist om binnenzonwering Ede te plaatsen, alleen komt u er nu achter dat er veel keuze is. Welk type binnenzonwering Ede kiest u het best? Welke materialen gaan het langst mee en welke kleur is het effectiefst? We geven u alvast enkele tips waarop u moet letten bij het kiezen van binnenzonwering.

Welk type binnenzonwering Ede moet u kiezen?

Op de markt van zonwering is er enorm veel keuze tegenwoordig. Eerst en vooral moet u kiezen of u gaat voor buitenzonwering of voor binnenzonwering Ede. In het geval van deze laatste zijn er nog tal van opties. Zo kiezen veel mensen voor shutters of screens, maar ook jaloezieën en plisségordijnen zijn mogelijk. Wat u het best kiest is afhankelijk van de stijl van uw interieur, de kamer waar u het wilt gebruiken en uw persoonlijke voorkeur. Zo werken screens verduisterend waardoor ze een goede optie zijn voor uw slaapkamer, terwijl bij shutters u kunt bepalen hoeveel licht een ruimte binnenkomt.

Welke kleur is het beste voor binnenzonwering Ede?

Een belangrijke beslissing die u moet maken bij het kopen van binnenzonwering is de kleur. Lichte kleuren van doeken zorgen voor een hogere reflectie van zonlicht waardoor ze een goede optie zijn voor binnenzonwering. Donkere kleuren absorberen meer licht waardoor ze bij binnenzonwering al snel kunnen zorgen voor oververhitting in uw woning. Bij buitenzonwering zijn donkere kleuren dan wel weer handig.

Welke materialen kiezen voor uw binnenzonwering?

Binnenzonwering komt in verschillende materialen. Eerst en vooral heeft u de keuze uit diverse soorten textiel. Daarnaast bestaat er ook zonwering gemaakt in hout, aluminium en pvc. In het geval van textiel of pvc is er vaak een openingsfactor waarmee u rekening kunt houden. Bij lamellen kunt u dan weer rekening houden met de invalshoek van het zonlicht. Bepaalde materialen hebben ook een coating die de reflectie van het licht bevordert.

Hout en aluminium zijn dan weer niet lichtdoorlatend waardoor ze vaak bediend moeten worden om handmatig te bepalen hoeveel licht u wilt doorlaten. Wel zijn het erge duurzame opties wat betreft zonwering.

https://www.aluzon.nl/