Leuk in huis
Image default
Woningaanbod

Huis verkopen en terughuren

Binnenkort willen de oma en opa van mijn vriend hun huis verkopen en terughuren bij Thuisborg.nl. Dit in verband met geld. De optie “sale en lease back” is heel populair in Duitsland en Frankrijk. Daar gaan ouderen namelijk hun huis verkopen aan een bedrijf of investeerders, zodat ze geld daarvan kunnen krijgen. Veel mensen hebben veel vermogen, maar alles zit in hun huis. En natuurlijk willen meeste mensen niet verhuizen. Als je al op een leeftijd bent, is het niet heel makkelijk om gelijk te gaan verhuizen. Bovendien ben je zo gewend aan je oude huis, dat je geen andere wilt. In mijn blog leg ik uit wat de voordelen zijn om dit optie te gebruiken.

Voordelen voor woningeigenaren

Er zijn zeker voordelen voor woningeigenaren als zij hun huis verkopen en terughuren. Ten eerste blijf je wonen in de woning en woningomgeving, waar je al jaren woont en erkend bent. Je kan ook onbezorgd zo lang mogelijk blijven wonen als je wilt. Daarnaast hoef u niet een nieuwe huis te zoeken, die misschien wel of niet in jouw mogelijke maandelijkse kosten valt.

Om hier gebruik van te maken moet je woning wel goed onderhouden zijn en jouw financieren op orde hebben.

Huis verkopen en terughuren

De oma en opa van mijn vriend hebben dus besloten om hun huis verkopen en terughuren. Ze hebben een bedrijf gevonden die dat voor hun kan doen. Mijn vriend en ik hebben geholpen met het invullen van formulieren en nu moeten ze wachten op de berekeningen van hun huis. Daarna kunnen ze het verkopen en krijgen ze waarschijnlijk tachtig procent terug van de waarde. Kunnen ze dus geld op zaak hebben en toch in hun mooie huis blijven wonen tot wanneer ze willen. Dat is ook fijn voor ons, omdat ze in de buurt van ons huis blijven wonen.

 

Bron van dit artikel :