Leuk in huis
Image default
Woningen

Het uiterlijk van je keuken en eetkamer verbeteren doe je zo!

Ziet je keuken en eetkamer er gedateerd of gewoontjes uit? Dan is het tijd om ze een opknapbeurt te geven. Je kunt bijvoorbeeld een ronde houten eettafel toevoegen die perfect past bij de stijl van je huis. Deze ruimte is namelijk een van de belangrijkste kamers in je huis. Dit is de plek waar je maaltijden bereidt. Het moet dus iets bijzonders zijn. Maar hoe transformeer je een oudere ruimte in iets moderners? Dat lees je hieronder.

Keukenfronten

De keuken is het hart van het huis. Het is niet alleen waar je kookt en eet, maar ook waar je gasten ontvangt. Als zodanig moet het uitnodigend en functioneel zijn. Op deze manier kun je je huis comfortabel laten voelen. Je moet nadenken over hoe je nieuwe keukenfrontjes eruit zullen zien met je bestaande kasten en werkbladen. Misschien wil je stukken kiezen die een aanvulling vormen op of contrasteren met die elementen. Je zult zo het beste resultaat bereiken.

Een ronde houten eettafel

Een ronde eettafel is niet alleen uitnodigender, maar ook intiemer. Het is gemakkelijker te verplaatsen, gezien het kleinere formaat. Je hebt niet zoveel ruimte nodig om het in je eethoek te plaatsen. Bovendien zijn ze minder duur dan hun rechthoekige tegenhangers. Sommige mensen denken misschien dat het ontbreken van hoeken een ronde tafel minder duurzaam maakt. Als het echter goed is vervaardigd, kun je de kracht van dit meubel behouden en tegelijkertijd een vleugje elegantie en charme toevoegen aan je keuken of eetkamer.

Een nieuwe kast 

Je kunt je oude kast vervangen voor een nieuwe, moderne kast. Kies een stijl die past bij de algehele uitstraling van je keuken en eetkamer. Als je bijvoorbeeld een industrieel-chique esthetiek hebt, kies dan voor iets industrieel-chic zoals staal of koper. Je moet er ook voor zorgen dat alle nieuwe kasten gemakkelijk te gebruiken zijn. Je kunt online beoordelingen lezen van andere mensen die soortgelijke producten in hun eigen huis hebben geïnstalleerd. Op deze manier is er geen verwarring of ongemak wanneer je ze later zelf hebt geïnstalleerd.

Rolwagen

Een rolwagen is een uitstekende aanvulling op elke keuken of eetkamer. Je kunt hem gebruiken voor extra opbergruimte en voor een bar. De mogelijkheden zijn eindeloos. De beste manier om je rolwagen te stylen, is door een eenvoudig maar chique tafelkleed te gebruiken in rijke kleuren zoals zwart of donkerbruin. Hierdoor kun je later gemakkelijk accessoires toevoegen die er goed bij passen.