Leuk in huis
Image default
Woningen

Waar moet je op letten bij het kiezen van vloertegels voor je badkamer

Badkamer vloertegels zijn een uitstekende keuze voor je badkamer. Ze zijn sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Als je een stijlvolle en moderne look in je badkamer wilt creëren, zijn vloertegels de perfecte oplossing. Tegels zijn er in een breed scala aan vormen, maten en kleuren, zodat je precies kunt kiezen wat je nodig hebt en wat bij je stijl past. Je kunt ze desgewenst in elke vorm of maat laten maken. Veel soorten tegels kunnen nu op zichzelf worden geïnstalleerd zonder lijm of voegmiddel. Ze zijn gemakkelijk in elkaar te klikken.

Denk na over de stijl en look

Met vloertegels kun je veel bereiken. Heb je een saai ogende badkamer? Dan kun je overwegen om je badkamertegels te upgraden. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door tegels te kiezen die in andere kamers van je huis zijn gebruikt. Dit zorgt voor continuïteit in je huis en geeft het een meer samenhangend gevoel. Als je van plan bent je huis te verkopen, is het ook de moeite waard om te overwegen hoe vloeren eruit ziet in andere huizen en appartementen die qua stijl vergelijkbaar zijn met die van jou. Je kunt hiervoor een interieurdesigner bellen voor advies. Je kunt ook eenvoudig online naar ideeën zoeken voordat je een beslissing neemt over wat voor soort vloer het beste werkt voor jouw badkamer.

Vergeet niet je vloertegels op te nemen in het ontwerpplan

Wanneer je je badkamer ontwerpt en vloertegels kiest, is het belangrijk om te onthouden dat ze een integraal onderdeel vormen van het algehele ontwerpschema. Denk aan het kleurenschema. Past het bij je totale ontwerp? Als je bijvoorbeeld donker gekleurde muren en kasten hebt, dan zullen lichtere kleuren tegels meer opvallen dan wanneer je lichtgekleurde muren en kasten hebt.

Houd rekening met de grootte van de tegels

Bij het kiezen van tegels voor je badkamer moet je rekening houden met de grootte van de kamer. Als je een grote badkamer hebt en er het maximale uit wilt halen, kan het gebruik van kleinere tegels je daarbij helpen. Als je een kleine badkamer hebt en meer ruimte wilt voor opslag of andere voorzieningen zoals badkuipen of douches, dan is het gebruik van grote tegels het beste. Bij het kiezen van vloermaterialen voor je badkamers is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de beschikbare stijlen. Je moet ook overwegen of deze stijlen overeenkomen met je persoonlijke smaak en ook hoe ze zullen werken binnen je budget beperkingen.